Predoiu subliniază extinderea proiectului privind Cartea Electronică de Identitate implementat în județul Cluj
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transmis un mesaj de Ziua Evidenţei Persoanelor, în care a vorbit și despre Cartea Electronică de Identitate.

'Sărbătorim, astăzi, 103 ani de existenţă oficială a structurilor specializate de evidenţă a persoanelor în România, peste un secol de activitate a unui serviciu public esenţial pentru funcţionarea şi dezvoltarea administraţiei şi societăţii româneşti. Cu această ocazie, le transmit tuturor lucrătorilor Direcţiei Generale pentru Evidenţa Persoanelor şi ai structurilor teritoriale de evidenţă a persoanelor mult succes în activitate şi întreaga mea apreciere pentru eforturile depuse pentru dezvoltarea şi modernizarea serviciilor oferite cetăţenilor, pentru permanenta preocupare de adaptare la cerinţele şi dinamica actuală ale societăţii.', a zis Predoiu.

'Dacă în trecut actele de identitate şi întreaga activitate de evidenţă a persoanelor aveau scopul de a oferi o imagine cât mai reală a numărului de locuitori şi de a permite mobilitatea acestora în interiorul statului, astăzi, documentul de identitate este un element cheie al modernităţii, oferind posesorului facilităţi de relaţionare cu administraţia publică de stat şi cu entităţi private din ţară şi chiar din afara acesteia', a spus duminică Predoiu în mesajul său.

Cartea Electronică de Identitate

'Cel mai cunoscut proiect din domeniu este, desigur, cel al Cărţii Electronice de Identitate care reprezintă un angajament în faţa românilor şi în faţa întregii Europe, un pas înainte în asigurarea unor documente de identitate moderne şi sigure, aliniate la standardele de securitate ale UE, care să permită cetăţenilor români o interacţiune mai uşoară în relaţia cu autorităţile române şi străine. Extinderea la nivelul întregii ţări a proiectului aflat în implementare în jud. Cluj va constitui atingerea unui nou prag al modernităţii şi dovada în plus că România este capabilă de proiecte inovatoare, că modernizarea, digitalizarea şi debirocratizarea nu sunt doar vorbe, ci fapte! (...) Un alt proiect de anvergură care merită menţionat şi care cu siguranţă va îmbunătăţi interacţiunea cetăţenilor cu instituţiile publice este cel referitor la informatizarea procesului de obţinere a actelor de stare civilă', a menţionat Cătălin Predoiu.

Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă (SIIEASC)

'Vorbim despre proiecte majore ce au ca scop digitalizarea, dezvoltarea fluxurilor de servicii publice electronice oferite cetăţenilor, contribuind, astfel, la alinierea României la elita mondială în materie de securitate şi simplificare a procedurilor administrative. Personal, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, voi susţine întotdeauna demersurile care se concentrează pe adaptarea la cerinţele actuale ale societăţii, prin facilitarea accesului cetăţenilor la servicii publice moderne şi de calitate. Le urez succes în activitate tuturor profesioniştilor care fac posibile aceste progrese, angajaţi ai ministerului nostru sau parteneri instituţionali. Vor avea mereu sprijinul meu pentru ducerea la bun sfârşit a cât mai multor proiecte în favoarea cetăţenilor', a mai zis ministrul Cătălin Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel