Predicția lui Zelenski despre război și moartea lui Putin: ”Mi-ar plăcea să merg la plajă și să beau și o bere. Stai la plajă după victorie”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Facebook Volodimir Zelenski
Facebook Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski nu a avut nicio reţinere în a răspunde prezentatorului de televiziune american, David Letterman, care l-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă președintele rus ar muri și ce ar face dacă războiul ar lua sfârșit.

Potrivit unui articol publicat de ziarul italian Il Giornale, președintele Ucrainei este de părere că moartea omologului său rus, Vladimir Putin, ar pune capăt războiului din Ucraina.

Liderul ucrainean a explicat și de ce crede acest lucru: dacă o singură persoană decide soarta unui guvern, ca în cazul Rusiei, atunci când acea persoană încetează să-și ocupe rolul, toate instituțiile se opresc. În cazul în cauză, potrivit lui Zelenski, dispariția șefului Kremlinului ar pune capăt tuturor ostilităților.

Zelenski și moartea lui Putin

”Să presupunem că Putin răcește și moare sau cade accidental de la o fereastră și moare, ar continua războiul?”, l-a întrebat  prezentatotul american, David Letterman, pe Volodimir Zelenski.

”Nu. Nu ar fi război”, a răspuns Zelenski la întrebarea prezentatorului. ”Regimul autoritar este groaznic. Există un risc mare ca totul să fie decis de o singură persoană. Așa că atunci când persoana pleacă, toate instituțiile se opresc", a spus președintele ucrainean făcănd o paralelă cu Uniunea Sovietică: "Așa a fost în Uniunea Sovietică, totul s-a prăbușit. De aceea cred că dacă el va pleca, le va fi greu. Vor trebui să se ocupe de politica internă în loc de problemele externe", a precizat președintele ucrainean.

Viitorul Ucrainei

Zelenski a spus apoi că vrea să păstreze postul de președinte al Ucrainei până când Kievul va câștiga războiul. "Nu mă gândesc ce voi face în continuare. Mi-ar plăcea să merg la plajă... stai la plajă după victorie. Și mi-ar plăcea să beau și o bere", a spus însuși Zelenski.

Amenințarea nucleară

În ceea ce privește riscul ca Rusia să poată efectua un atac nuclear asupra Ucrainei, președintele ucrainean a răspuns că lui Putin îi este frică de moarte și iubește viața. 

”Deci nu știu dacă este pregătit să folosească o armă nucleară. Pentru că știe că, dacă va apăsa butonul, următorul pas va fi un răspuns din alte țări adresat lui, lui personal", a reiterat Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel