Preda, pe punctul de a se autosuspenda din PDL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cristian_preda
cristian_preda

Europarlamentarul Cristian Preda ia în calcul autosuspendarea din PDL pentru că, spune el, după un an de opoziție partidul condus de Vasile Blaga nu își respectă statutul și refuză să creeze un ”Guvern din umbră”.

Preda este deranjat că BPN nu a acționat în vederea organizării un Guvern alternativă, deși a trecut un an de la învestirea primului Guvern Ponta. ”. E foarte trist că se întâmplă aşa şi nu vă ascund că iau în considerare chiar autosuspendarea din partid, pentru că e totuşi dincolo de limita imaginabilului ca în situaţia în care ne aflăm să avem o conducere care ea în primul rând nu respectă statutul”, a declarat europarlamentarul pentru RFI.

Preda anticipează că e posibil ca săptămâna viitoare să aplice măsura autosuspendării. ”Iau în calcul, iau în considerare posibilitatea de a folosi un articol din statut, dându-i un alt sens. Această posibilitate de autosuspendare există în statut, pentru a nu dăuna imaginii partidului, atunci când eşti acuzat de pildă de corupţie. Eu voi resemnifica probabil sensul acestui articol, pentru a protesta faţă de abandonarea acestei misiuni pe care ne-a încredinţat-o electoratul. În acest moment, asistăm la un abandon al misiunii pe care o avem şi nu mă pot împăca absolut deloc cu această stare de lucruri”, a mai declarat fostul prim-vicepreședinte PDL.

Europarlamentarul spune că a propus un calendar PDL, care presupune stabilirea unui candidat la alegerile prezidențiale la începutul lunii iulie. Potrivit lui, faptul că lui Mihai Răzvan Ungureanu nu i se va permite să participe în cursa internă din PDL este o alegere strategică dezastruoasă.

”O altă modalitate pe care am propus-o ar fi aceea de a avea un sistem de vot asemănător celui folosit în America, un sistem cu mari electori. Altfel spus, membrii PDL votează la nivelul judeţului şi aceşti mari alegători desemnaţi la nivelul judeţului au un mandat imperativ în CNC, organismul nostru care decide prezidenţiabilul”, a mai declarat Preda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel