Preda îi cere lui Băsescu să respingă propunerile de procurori-șefi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cristian preda dece
cristian preda dece

Fostul prim-vicepreședinte al PDL, Cristian Preda, a declarat pentru RFI că președintele Traian Băsescu trebuie să urmeze avizul dat de CSM și să respingă propunerile ministrului Justiției pentru funcțiile de procurori-șefi a DNA și a Parchetului General.

”Mă aştept şi chiar îmi îngădui să-i solicit, în numele interesului public, să nu accepte propunerile pe care i le-a făcut ministrul Justiţiei, doamna Pivniceru, referitor la procurorul-şef al DNA şi la procurorul general. Cred că preşedintele trebuie să urmeze mai degrabă avizul CSM, care a cerut alţi candidaţi, practic, a spus că nu e în regulă ca propunerile făcute de ministru să treacă”, spune democrat-liberalul.

Cristian Preda speră ca ”președintele să fie foarte ferm, în chestiunea justiției, în genere și să-i spună d-nei Pivniceru că nu trebuie să dea telefoane în diverse procese, să caute diverși judecători”.

Fostul prim-vicepreședinte al PDL spune că ”nu ar trebui să facem pe aroganții în relația cu Uniunea Europeană”, în contextul în care anul 2013 va fi unul dificil. ”în general, ar fi bine, ar fi sănătos, pentru România în primul rând, ca în chestiunile europene să nu mai asistăm la ruptura penibilă pe care am văzut-o anul trecut, de la reprezentare, la conţinutul reprezentării, ca să zic aşa, la conţinutul prezenţei noastre europene. Anul 2013 va fi un an greu pentru Uniune, o anunţă şi europenii, o anunţă şi partenerii noştri de peste Ocean, americanii şi cred că nu ne permitem să facem pe năzuroşii şi pe aroganţii în raport cu Uniunea Europeană şi de asta cred că o aprofundare a discuţiilor în chestiunea europeană, în plan intern şi nu stimularea unei lupte stupide ar fi un lucru foarte bun şi pentru preşedinte şi pentru premier”, a declarat Cristian Preda.

Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, i-a trimis lui Traian Băsescu propunerile pentru funcțiile de procuror-șef al DNA și PG. Anterior, Tiberiu Nițu și Ioan Irimie au primiv aviz negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel