Preda, despre tăcerea din PDL. Apel către Falcă și Macovei
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
cristian_preda
cristian_preda

Europarlamentarul Cristian Preda, fost membru al PDL, acuză tăcerea din fostul partid. El le atrage atenția lui Gheorghe Falcă și Monicăi Macovei că trebuie să aibă curajul să vorbească și să spună ce se întâmplă cu așa-numita cursă internă pentru prezidențiale din PDL. 

"Uneori, tăcerea e de aur. Alteori, dimpotrivă, se impune să vorbești. Gh. Falcă are datoria de a spune ce e cursa internă din PDL. A avut curaj să intre într-o bătălie pe care alții o pregătiseră pentru un singur concurent. Acum, întrucât a înțeles despre ce este vorba, e obligat să părăsească pseudo-competiția. Nu e o rușine să ieși din scenă atunci când decorul s-a prăbușit. În plus, în sală nu mai sunt spectatori, iar motivul e simplu: cine n-a înghițit blatul din decembrie 2012 nu poate aprecia farsa sinistră de acum", scrie Cristian Preda, pe blogul personal.

O Dreaptă "maimuțărită"

El a adăugat că "Ghiță nu e singurul care tace. A amuțit și Monica Macovei. În fața spectacolului jalnic oferit de cei cu care până mai ieri se confrunta, Monica a ales tăcerea. E dreptul ei, de bună seamă, să ignore ceea ce se petrece. N-ar fi primul politician care abandonează lupta în numele unor principii. Am însă impresia că publicul ar dori să afle ce crede ea despre mimarea competiției în partidul din care face parte. Unii dintre susținătorii săi au ajuns să se întrebe dacă poți iubi justiția disprețuind dreptatea. Fiindcă nedreptate e ceea ce se petrece acum, când e maimuțărită nu doar dreapta, ci și ideea unei confruntări libere, consistente și transparente. Fiindcă nedreptate e să prezinți alegerea de sus în jos a lui Predoiu ca o expresie a unei voințe liber exprimate de organizații".

"Scoruri staliniste, fabricate de la centru"

"Sau crede oare cineva că, pentru Macovei, scorurile staliniste fabricate de la centru și exprimate în secții de vot pustii ar acoperi un scrutin corect? Poate că Monica se teme că, dacă spune ceva, riscă să fie confundată cu o susținătoare a lui Falcă. Dar aici nu e vorba despre simpatie, ci despre adevăr", a conchis europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel