Precizările MAI în scandalul voturilor de la alegerile din 9 iunie. Cătălin Predoiu: Acuzațiile sunt lipsite de orice fundament logic și legal
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos/ Octav Ganea
Inquam Photos/ Octav Ganea
Ministerul Afacerilor Interne a venit cu precizări în scandalul voturilor de la alegerile din 9 iunie.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a venit cu precizări în scandalul voturilor de la alegerile din 9 iunie, după ce s-au depus mai multe contestații și s-a cerut renumărarea acestora la mai multe secții. Potrivit acestuia, "acuzațiile privind posibile nereguli din partea MAI în centralizarea voturilor sunt lipsite de orice fundament logic și legal".

VEZI ȘI: ”Este un proces electoral foarte prost organizat”. Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat ce nu s-a luat în calcul: Ăsta este adevărul. Este haos

"Ministerul Afacerilor Interne nu are atribuții de numărare a voturilor, menționarea acestora în procesul verbal ori centralizare a opțiunilor electorale exprimate. Reiterez faptul că Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale de ordine publică, respectiv Poliția și Jandarmeria, are, potrivit legii, doar atribuții de pază a locațiilor: săli, birouri etc.

Cătălin Predoiu: Acuzațiile privind posibile nereguli din partea MAI în centralizarea voturilor sunt lipsite de orice fundament logic și legalAngajații MAI nu au nici atribuția, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot. Astfel, acuzațiile privind posibile nereguli din partea MAI în centralizarea voturilor sunt lipsite de orice fundament logic și legal.

Ministerul Afacerilor Interne a desfășurat și desfășoară misiuni în contextul scrutinului electoral cu imparțialitate și respectând legea.

Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competența altor autorități, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluționării acestora", a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, potrivit unui comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel