Istoria se repetă. Precedent în episodul "Băsescu-Zglobiu"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Traian Băsescu nu a fost singurul președinte care a avut parte de incidente neplăcute
Traian Băsescu nu a fost singurul președinte care a avut parte de incidente neplăcute
Adrian Zglobiu l-a scuipat pe Traian Băsescu, sâmbătă, în județul Constanța. Bărbatul a fost imobilizat de ofiţerii Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), iar preşedintele s-a şters cu mâna pe faţă, a continuat să stea de vorbă cu oamenii din mulţimea adunată în port. Istoria recentă ne arată că nu a fost singurul incident de acest fel.

De-a lungul vremii, preşedinţii României au trecut prin situaţii asemănătoare.

În anul 2000, Faur Isaia a reuşit să ajungă în preajma lui Emil Constantinescu şi l-a stropit cu cerneală albastră pe barbă. Un an mai târziu, la Arad, a reuşit să se apropie de Ion Iliescu şi să-i înmâneze un plic. În 2002, Isaia a tăiat cablurile la un spectacol al unei televiziuni din Timişoara şi s-a urcat pe clădirea Universităţii din Bucureşti, supărat că nu a primit răspuns la memoriile înaintate autorităţilor.

De asemenea, fostul preşedinte Ion Iliescu a fost şi el atacat, în 2008, cu monede, de către mai mulţi revoluţionari prezenţi la manifestările dedicate memoriei eroilor de la Revoluţie. La un moment dat, în 1992, Iliescu a fost pus într-o situaţie în care şi-a pierdut cumpătul, tot la Constanţa, atunci când, provocat de un ziarist, i s-a adresat cu celebra expresie „măi, animalule!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel