Un primar este prea băsist pentru PNL. Ce spune Ionuț Stroe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: alba24.ro
Foto: alba24.ro
Ionuț Stroe, purtatorul de cuvânt al PNL, a declarat la News Magazines de la Antena 3, emisiune realizată de  Mihaela Bârzilă, din ce cauză nu-l demite pe primarul băsist al comunei Mateș din județul Alba, Traian Ursaleș.

Întrebat de Mihalea Bârzilă de ce PNL nu-l dă afară pe primarul băsist ca acesta să poată vota cu idolul său, Ionuț Stroe a declarat, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Antena 3: "Trăim într-o țară liberă. Fiecare e liber să se exprime și să-și afirme propriile simpatii. Ce nu poate ascunde această democrație și libera exprimare este ipocrizia. Acest domn, în condițiile în care-și afirmă simpatia pentru curentul politic pe care îl denumește băsism, este liber să-și dea și demisia".

"Și-ar pierde mandatul. Omul vrea să rămână și cu mandatul, și cu simpatia", a intervenit Mihaela Bârzilă.

"Băsismul implică, pe de-o parte, atât privilegii de ordin personal, cât și libertatea de a se asocia în diverse partide în funcție de interesul personal. Domnul care se pretinde a fi sincer trebuie să fie sincer până la capăt și să părăsească o formațiune politică în care nu se mai regăsește. În rest, să fie sănătos, chiar nu stăm într-o primărie a unei commune", a replicat Ionuț Stroe.

[citeste si]

Pe de altă parte, realizatoarea emisiunii a arătat că mai sunt în această situație și alți politicieni, cum este cazul primarului Emil Boc.

"E PNL-ist, e PMP-ist?", a mai întrebat Mihaela Bârzilă.

"Cazurile chiar nu se compară. Nu putem să vorbim în aceleași condiții despre primarul municipiului Cluj. Vorbim de o opțiune politică pentru alegerile locale, vorbim de apartenență politică. Emil Boc este membru PNL, niciodată nu a făcut asemenea afirmații. Mai mult decât atât, Emil Boc se va regăsi în oferta noastră politică din iunie pentru alegerile locale. Nu comparam cele două situații", a declarat Ionuț Stroe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel