Președintele Comisiei de la Veneția: Deciziile Curților Constituționale sunt obligatorii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele Comisiei de la Veneția a spus că deciziile Curților Constituționale sunt definitive și obligatorii și trebuie să fie implementate.

Surse din cadrul Comisiei de la Venezia au declarat pentru Q Magazine că președintele Comisiei, Gianni Buquicchio, a trimis zilele trecute o scrisoare către judecătorii Curții Constituționale din România.

Potrivit textului scrisorii intrată în posesia Q Magazine, președintele Comisiei de la Venezia arată că deciziile Curții Constituționale pot fi criticate pentru că libertatea de exprimare este o valoare fundamentală într-un stat democratic, „dar deținătorii funcțiilor publice trebuie să se abțină în criticile lor. Criticile nerespectuoase și apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curții sunt INADMISIBILE."

„Deciziile Curților Constituționale sunt DEFINITIVE și OBLIGATORII și TREBUIE SĂ FIE IMPLEMENTATE. Această poziție importantă a Curților Constituționale vine, de asemenea, cu o înaltă responsabilitate a Curților de a adopta decizii care să fie în conformitate cu Constituția și cu principiile sale.", se arată în scrisoarea Președintelui Buquicchio.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel