Președintele CNADNR a fost demis. Cine îi va lua locul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Şeful Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi (CNADNR), Narcis Neaga, a fost demis marți, anunțul fiind făcut de către ministrul Transporturilor, Dan Costescu.    

Narcis Neaga a fost demis, marți, de către ministrul Transporturilor, Dan Costescu, de la șefia CNADNR, potrivit realitatea.net.

Totodată, ministrul Costescu a anunțat că directorul interimar al CNADNR va fi Cătălin Homor, directorul general interimar al Metrorex.

'Azi a avut loc ședința extraordinară a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) CNADNR, care a dezbătut elementele anunțate și a propus următoarele: având în vedere că directorul general Narcis Neaga este doar provizoriu numit, sau în termeni tehnici cu preluare de atribuții ale directorului general, având în vedere că AGA a dispus deja un set de măsuri în baza materialelor cunoscute în companie și având în vedere că se dorește orice evitare a unui eventual prezumtiv conflict de interese între activitatea directorului general și măsurile care urmează a fi luate și clarificările care urmează a fi realizate, s-a hotărât ca domnului director general Neaga să-i înceteze preluarea de atribuții pentru funcția de director general, aceste atribuții urmând să fie transferate prin statutul directorului general interimar domnului Cătălin Homor, director general al Metrorex. Acestea sunt concluziile AGA. Ele sunt însușite și la nivel de minister. Am semnat deja ordinul în acest sens', a anunțat Dan Costescu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, la finele lunii octombrie, Corpul de control al ministrului a predat raportul solicitat pentru problemele de pe tronsonul de autostradă Orăștie — Sibiu și altele, raportul fiind înaintat și DNA, care urmează să analizeze și să vadă ce este de natura activității lor și dacă este necesar să fie luate măsuri.

Citește și: Un deputat PNL cere ministrului Transporturilor să demită conducerea CNADNR

'Eu, personal, când am preluat această poziție am solicitat extinderea raportului pe anumite aspecte, în special pe probleme de deszăpezire și pregătire pentru comandamentul de iarnă. Am primit raportul extins. Împreună cu raportul anterior al corpului de control, pachetul de materiale a fost transmis și prim-ministrului, așa cum a solicitat acesta acum 10 zile, și Adunării Generale din CNADNR, dar va fi încărcat și pe site-ul ministerului', a precizat Costescu.

Ministrul Transporturilor a mai anunțat că începând de marți va fi demarată procedura de selecție a noului management, atât director general cât și Consiliu de Administrație, în conformitate cu prevederile OUG 109 privind guvernanța corporativă, precum și faptu că va urma o perioadă de transparentizare a activității companiei și fiecare persoană interesată va putea să vadă cât mai multe informații cu privire la proiectele CNADNR, la banii ce vor fi cheltuiți, la firmele care vor câștiga aceste contracte și la toate aspecte de interes pentru societatea civilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel