Președinția UE, deținută de România. Măsuri de securitate în premieră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președinția Consiliului Uniunii Europene pe care România o va deține în 2019 implică acordarea unui atenții deosebite în privința măsurilor de Securitate din partea Serviciului de Protecție și Pază.

Prezența timp de 6 luni a unui număr mare de demnitari străini în România atrage după sine și o serie de măsuri speciale de protecție. Astfel, Servicul de Protecție și Pază vrea să cumpere trei limuzine blindate, potrivit anunțului publicat pe portalul de licitaţii electronice SEAP.

Cele trei autoturisme blindate le vor înlocui pe cele trei aflate în folosință și care sunt uzate moral. SPP a cumpărat cele trei mașini blindate aflate în dotare acum 14 și respectiv 16 ani, un autoturism în 2003 și celelate două în 2001.

Potrivit caietelor de sarcini, două dintre autoturisme vor fi pentru oraş și unul de teren, contractul fiind estimat la 4,96 milioane de lei, inclusiv TVA.

Cum trebuie să fie mașinile blindate

Mașinile blindate trebuie să aibă un motor de minimum 500 CP, autoturismele blindate de oraş vor fi tip berlină, în trei volume, cu patru uşi şi patru locuri, tapiţerie din piele şi vopsea metalizată. Lungimea vehiculelor va fi de minimum 5,2 metri, iar lăţimea – minimum 1,85 metri.

SPP solicită prin caietul de sarcini un blindaj clasa VR9, capabil să ofere protecţie la explozii uşoare şi atacuri cu diverse arme de foc, rezervor special combustibil, care previne scurgeri în caz de fisurare sau perforare, sistem stingere automată incendiu compartiment motor, sistem pentru ventilarea de urgenţă cu aer proaspăt a habitaclului şi baterie auxiliară pentru pornire de urgenţă.

[citeste si]

În cazul autoturismului de teren blindat, autoritatea contractantă a impus un motor de minim 450 CP, cu tracţiune integrală şi un sistem de blindaj clasa VR6, aceasta însemnând rezistenţă la arme de foc de calibru mic, fragmente de grenade de mână sau alte încărcături explozive.

SPP intenționeza să mai cumpere și autovehicule speciale de intervenţie antiteroristă, după cum reiese de pe portalul de licitaţii electronice SEAP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel