Data publicării:

Prăpăd în Elveția: Tornadă asociată cu o furtună. Au măturat La Chaux-de-Fonds cu rafale de vânt de 215 km/h - VIDEO

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
captură video
captură video
La Chaux-de-Fonds a fost lovit de o furtună violentă, care a dus la moartea unui om și rănirea a 15 persoane. Operațiunile de salvare și căutare continuă. 

Cel puțin un bărbat a murit în Elveția, după ce o furtună violentă a lovit, luni, orașul La Chaux-de-Fonds, din nord-vestul țării. Furtuna „a provocat, din păcate, moartea unei persoane în vârstă de cincizeci de ani în urma căderii unei macarale”, a declarat poliția locală Neuchâtel într-un comunicat de presă.

„Pe lângă această victimă, în jur de cincisprezece persoane au fost rănite și sunt tratate de serviciile de urgență, dar prognosticul lor nu a pus viața în pericol”, a adăugat acesta.

Furtuna nu a durat mult, dar rafale puternice de vânt au produs pagube importante. Potrivit serviciului meteorologic elvețian, a fost „o probabilă tornadă asociată cu o celulă de furtună în curs de dezvoltare rapidă de-a lungul Jurei” care a lovit orașul elvețian de-a lungul graniței cu Franța.

”Rafalele de vânt de 217 km/h au fost înregistrate de stația noastră de la aerodromul La Chaux-de-Fonds în această dimineață, sub o celulă de furtună care s-a întărit brusc pe măsură ce a ajuns în regiune” a transmis MétéoSuisse pe Twitter, arată Euronews.

Vehiculele au fost avariate sau complet distruse, acoperișurile au fost smulse, mobilierul stradal a fost aruncat în aer și copacii au fost dezrădăcinați.

Înainte de a ajunge în Elveția, luni, furtuna a lovit estul Franței, în special departamentul Doubs, în jurul orei 11 dimineața luni. În apropiere, pe partea franceză a graniţei, au fost lovite şi „în jur de treizeci de locuinţe”, deşi amploarea pagubelor este necunoscută în acest stadiu, a precizat prefectura Doubs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel