Prăjitura Toblerone, un desert inedit. Rețeta pas cu pas
Ești în pană de idei și nu mai știi ce să le gătești celor dragi? Ce-ai zice de prăjitura Toblerone?
Iată cum se prepară:
INGREDIENTE: 150 g unt, 200 g ciocolată neagră, 2 linguri miere, 200 g zahăr, 1 jumătate cană de lapte, 100 g alune tocate, 100 g migdale tocate, 150 g biscuiți măcinati
Pentru glazură: 100 g ciocolată neagră și 3 linguri de ulei
MOD DE PREPARARE:
Topiți încet untul, ciocolata, zahărul, mierea și laptele, amestecând ușor până când toate ingredientele sunt combinate și topite.
Într-un bol se adaugă alunele, migdalele și biscuitele măcinat. Se amestecă bine, apoi se toarnă compoziția lichidă. Se amestecă din nou.
Separat, topiți ciocolata pentru glazura cu uleiul la bain marie, până obțineți o glazură omogenă și lucioasă.
Tapetați o tavă triunghiulară sau o tavă de chec cu folie de aluminiu sau de plastic, ungeți tava cu glazură și lăsați-o la frigider 5 minute. După care răsturnați compoziția. Nivelați ușor, apoi formele de toblerone se bagă la frigider, preț de aprox. două ore.
Sursă foto: http://www.sonjasrecipes.com/
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News