Prăjitura Snagov. Rețeta veche care te cucerește instant. Ce arome!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Prăjitura Snagov este făcută după o rețetă veche. Dacă ai poftă de ceva bun și special, încearc-o! Iată cum se prepară.

Ingrediente

Crema

- 1 l lapte

- 200 g ciocolată amăruie

- 200 g ciocolată cu lapte

- 200 g ciocolată albă

- 10 buc gălbenuşuri

- 250 g unt

- 200 g zahăr tos

- 150 g amidon de porumb

- 1 lingură esenţă de vanilie

- 1 praf sare

Blatul cu nucă

- 220 g nucă măcinată

- 10 buc albuşuri

- 100 g făină

- 240 g zahăr

- 1 praf sare

Cum se prepară

Crema

Punem într-o cratiţă puţin mai mult de jumătate din cantitatea de lapte. Punem cratiţa la foc mediu. Separat într-un bol mixam gălbenuşurile cu praful de sare. Le mixăm doar puţin, în jur de 30 de secunde. Adăugăm treptat zahărul tos până când îl vom termina, timp în care mixăm continuu. Adăugăm imediat şi amidonul de porumb. Amestecăm puţin înainte de a mixa. Nu mixăm mult, doar cât să-l încorporăm, scrie adygio.com.

Adăugăm treptat laptele rămas după care adăugăm amestecul rezultat peste laptele din cratiţă (acesta a ajuns la punctul de fierbere). Lăsăm cratiţa la foc până când conţinutul se va îngroşa şi va căpăta consistenţa unei budinci. În tot acest timp amestecăm cu un tel.

Odată ce obţinem consistența dorită, luăm cratiţa de pe foc. Adăugăm esenţa de vanilie şi amestecăm. Adăugăm şi untul care este la temperatura camerei şi are o grăsime de 82%. Amestecăm până când acesta se va topi în totalitate. Baza de cremă este pregătită şi o împărţim în 3 părţi aproximativ egale. În prima parte adăugăm ciocolata amăruie, în a doua adăugăm ciocolata cu lapte, iar în a treia adăugăm ciocolată albă.

Amestecăm în toate cele 3 părţi până când ciocolată se va topi. Avem cele 3 creme pregătite şi acoperim bolurile cu folie alimentară. Le lăsăm se să răcească la temperatura camerei după care le păstrăm la frigider până în momentul asamblării prăjiturii.

Blatul

Batem albuşurile spumă cu praful de sare, la cea mai mare viteză a mixerului. Adăugăm zahărul treptat. Adăugăm făina cernută și o încorporăm. Adăugăm şi nuca măcinată treptat. Folosim o tavă de 20/30 de cm tapetată cu hârtie de copt. Transferăm compoziţia în tavă și o băgăm în cuptorul preîncălzit la 170 C pentru aproximativ 30 de minute.

Asamblarea prăjiturii

Scoatem blatul de la cuptor şi îl lăsăm să se răcească. Scoatem cremele de la frigider şi le mixăm pe rând.Tăiem blatul cu nucă pe jumătate. Punem jumătate din cantitatea de cremă cu ciocolată amăruie pe blatul bază. O distribuim pe toată suprafaţa şi o nivelăm. Punem jumătate din cantitatea de cremă cu ciocolată albă şi o nivelam. Urmează să punem jumătate din cantitatea de cremă cu ciocolată de lapte. Acoperim cu blatul rămas şi presăm uşor.

Punem ultima parte de cremă cu ciocolată amăruie. O distribuim uşor şi o nivelăm. Punem crema rămasă cu ciocolată albă, după care punem ultima parte de cremă cu ciocolată cu lapte. Presărăm nuca măcinată şi băgam prăjitura la frigider pentru minim 6 ore sau peste noapte după care se poate tăia şi servi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel