Ingrediente
Crema
- 1 l lapte
- 200 g ciocolată amăruie
- 200 g ciocolată cu lapte
- 200 g ciocolată albă
- 10 buc gălbenuşuri
- 250 g unt
- 200 g zahăr tos
- 150 g amidon de porumb
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 1 praf sare
Blatul cu nucă
- 220 g nucă măcinată
- 10 buc albuşuri
- 100 g făină
- 240 g zahăr
- 1 praf sare
Cum se prepară
Crema
Punem într-o cratiţă puţin mai mult de jumătate din cantitatea de lapte. Punem cratiţa la foc mediu. Separat într-un bol mixam gălbenuşurile cu praful de sare. Le mixăm doar puţin, în jur de 30 de secunde. Adăugăm treptat zahărul tos până când îl vom termina, timp în care mixăm continuu. Adăugăm imediat şi amidonul de porumb. Amestecăm puţin înainte de a mixa. Nu mixăm mult, doar cât să-l încorporăm, scrie adygio.com.
Adăugăm treptat laptele rămas după care adăugăm amestecul rezultat peste laptele din cratiţă (acesta a ajuns la punctul de fierbere). Lăsăm cratiţa la foc până când conţinutul se va îngroşa şi va căpăta consistenţa unei budinci. În tot acest timp amestecăm cu un tel.
Odată ce obţinem consistența dorită, luăm cratiţa de pe foc. Adăugăm esenţa de vanilie şi amestecăm. Adăugăm şi untul care este la temperatura camerei şi are o grăsime de 82%. Amestecăm până când acesta se va topi în totalitate. Baza de cremă este pregătită şi o împărţim în 3 părţi aproximativ egale. În prima parte adăugăm ciocolata amăruie, în a doua adăugăm ciocolata cu lapte, iar în a treia adăugăm ciocolată albă.
Amestecăm în toate cele 3 părţi până când ciocolată se va topi. Avem cele 3 creme pregătite şi acoperim bolurile cu folie alimentară. Le lăsăm se să răcească la temperatura camerei după care le păstrăm la frigider până în momentul asamblării prăjiturii.
Blatul
Batem albuşurile spumă cu praful de sare, la cea mai mare viteză a mixerului. Adăugăm zahărul treptat. Adăugăm făina cernută și o încorporăm. Adăugăm şi nuca măcinată treptat. Folosim o tavă de 20/30 de cm tapetată cu hârtie de copt. Transferăm compoziţia în tavă și o băgăm în cuptorul preîncălzit la 170 C pentru aproximativ 30 de minute.
Asamblarea prăjiturii
Scoatem blatul de la cuptor şi îl lăsăm să se răcească. Scoatem cremele de la frigider şi le mixăm pe rând.Tăiem blatul cu nucă pe jumătate. Punem jumătate din cantitatea de cremă cu ciocolată amăruie pe blatul bază. O distribuim pe toată suprafaţa şi o nivelăm. Punem jumătate din cantitatea de cremă cu ciocolată albă şi o nivelam. Urmează să punem jumătate din cantitatea de cremă cu ciocolată de lapte. Acoperim cu blatul rămas şi presăm uşor.
Punem ultima parte de cremă cu ciocolată amăruie. O distribuim uşor şi o nivelăm. Punem crema rămasă cu ciocolată albă, după care punem ultima parte de cremă cu ciocolată cu lapte. Presărăm nuca măcinată şi băgam prăjitura la frigider pentru minim 6 ore sau peste noapte după care se poate tăia şi servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- SUA și Coreea de Sud blochează transporturile de petrol din Coreea de Nord. Cooperare ilegală cu Rusia, suspectată
- Ruptura dintre Harry și William, tot mai adâncă. Condiția Ducelui de Sussex pentru a veni de Paște în Marea Britanie
- Musaca de post, rețeta simplă. Cine a zis că fără carne n-are gust?
- Modificare majoră în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu (AFM): Am învățat de anul trecut / video
- Horoscop 27 martie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care trebuie să facă schimbări la serviciu. Șefii te vor privi cu alți ochi
- Șoferii, constrânși fizic să reducă viteza. Titi Aur, despre măsura care îi deranjează pe teribiliști: Forțată, dar necesară! / video
- Cele mai vândute telefoane din lume. Samsung nu este nici măcar în top 10
- Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu, AFM: Buget record! Actele necesare
- Mircea Coșea analizează ”războiul șefilor de la guvern cu șefii BNR”: Trebuie să ne speriem!
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!