Ingrediente
Crema
- 1 l lapte
- 200 g ciocolată amăruie
- 200 g ciocolată cu lapte
- 200 g ciocolată albă
- 10 buc gălbenuşuri
- 250 g unt
- 200 g zahăr tos
- 150 g amidon de porumb
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 1 praf sare
Blatul cu nucă
- 220 g nucă măcinată
- 10 buc albuşuri
- 100 g făină
- 240 g zahăr
- 1 praf sare
Cum se prepară
Crema
Punem într-o cratiţă puţin mai mult de jumătate din cantitatea de lapte. Punem cratiţa la foc mediu. Separat într-un bol mixam gălbenuşurile cu praful de sare. Le mixăm doar puţin, în jur de 30 de secunde. Adăugăm treptat zahărul tos până când îl vom termina, timp în care mixăm continuu. Adăugăm imediat şi amidonul de porumb. Amestecăm puţin înainte de a mixa. Nu mixăm mult, doar cât să-l încorporăm, scrie adygio.com.
Adăugăm treptat laptele rămas după care adăugăm amestecul rezultat peste laptele din cratiţă (acesta a ajuns la punctul de fierbere). Lăsăm cratiţa la foc până când conţinutul se va îngroşa şi va căpăta consistenţa unei budinci. În tot acest timp amestecăm cu un tel.
Odată ce obţinem consistența dorită, luăm cratiţa de pe foc. Adăugăm esenţa de vanilie şi amestecăm. Adăugăm şi untul care este la temperatura camerei şi are o grăsime de 82%. Amestecăm până când acesta se va topi în totalitate. Baza de cremă este pregătită şi o împărţim în 3 părţi aproximativ egale. În prima parte adăugăm ciocolata amăruie, în a doua adăugăm ciocolata cu lapte, iar în a treia adăugăm ciocolată albă.
Amestecăm în toate cele 3 părţi până când ciocolată se va topi. Avem cele 3 creme pregătite şi acoperim bolurile cu folie alimentară. Le lăsăm se să răcească la temperatura camerei după care le păstrăm la frigider până în momentul asamblării prăjiturii.
Blatul
Batem albuşurile spumă cu praful de sare, la cea mai mare viteză a mixerului. Adăugăm zahărul treptat. Adăugăm făina cernută și o încorporăm. Adăugăm şi nuca măcinată treptat. Folosim o tavă de 20/30 de cm tapetată cu hârtie de copt. Transferăm compoziţia în tavă și o băgăm în cuptorul preîncălzit la 170 C pentru aproximativ 30 de minute.
Asamblarea prăjiturii
Scoatem blatul de la cuptor şi îl lăsăm să se răcească. Scoatem cremele de la frigider şi le mixăm pe rând.Tăiem blatul cu nucă pe jumătate. Punem jumătate din cantitatea de cremă cu ciocolată amăruie pe blatul bază. O distribuim pe toată suprafaţa şi o nivelăm. Punem jumătate din cantitatea de cremă cu ciocolată albă şi o nivelam. Urmează să punem jumătate din cantitatea de cremă cu ciocolată de lapte. Acoperim cu blatul rămas şi presăm uşor.
Punem ultima parte de cremă cu ciocolată amăruie. O distribuim uşor şi o nivelăm. Punem crema rămasă cu ciocolată albă, după care punem ultima parte de cremă cu ciocolată cu lapte. Presărăm nuca măcinată şi băgam prăjitura la frigider pentru minim 6 ore sau peste noapte după care se poate tăia şi servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cei mai periculoși șoferi. Titi Aur: Dacă le zici ceva, mănânci bătaie fizic / video
- Ce să faci dacă poți economisi pe lună 100 de lei. ”Dacă atât poți tu să economisești, este o sumă foarte mare”
- Ramona Păuleanu, soția avocatului Adrian Cuculis, este însărcinată din nou
- Mircea Coșea despre impozitarea progresivă: ”în luna ianuarie au intrat în faliment peste 3000 de companii”
- BANCUL ZILEI: Vizită la ospiciu
- A murit Daniel Barbu. Ministrul fusese atacat fizic pe vremea lui Băsescu / update
- Un apartament de 100 mp, pe plajă, în Sicilia, costă cât o garsonieră în București. Încă o dovadă că prețurile din România au luat-o razna
- Declinul calității în educație. Prof. univ. dr. Emil Păun: Ce nu spune evaluarea PISA și de ce au fost rezultate slabe la simulări / video
- De ce trebuie să eviți caserolele și sticlele din plastic. Dr. Radu Țincu, avertisment: Tulburări în dezvoltarea copiilor și adolescenților
- Elevii vor să desființeze „bacul”. Prof. Emil Păun, reacție: Copiii spun lucruri trăsnite
- Investițiile pe termen lung sunt cheia succesului financiar. Cum mărunțișul de acum îți va cumpăra o casă mai mare peste 5 ani
- Unul din marii criminaliști ai țării, despre apăsarea psihologică a profesiei. Exemplul cazului de la Brănești: „E greu să gestionezi o astfel de scenă”
- Horoscop zilnic 19 Martie. Previziuni pentru zodii