![Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay](https://media.dcnews.ro/image/202110/w670/prajitura-sambata-seara--ai-nevoie-doar-de-4-ingrediente--reteta-fara-coacere--gata-in-10-minute_92938900.jpg)
Ingrediente
200 grame de ciocolată
19 bucăţi de îngheţată “sandwich”
350 grame de frişcă
100 grame de alune sărate
Cum se prepară
Se pune ciocolată într-un bol special pentru cuptorul cu microunde şi se pune acolo pentru două minute, ca să se topească. Atunci când este gata, se lasă să se răcească. Într-o tavă adâncă se pun câteva bucăţi de îngheţată sub formă de sandwich pe toată suprafaţa. Pe deasupra, se pune un strat gros de frişcă, apoi unul de ciocolată. Se repetă procedeul, iar la final se pun alunele sărate.
Vezi și: Prăjitură norvegiană cu mere. Rețeta senzațională de toamnă
Prăjitura "Weekend". Este gata în 15 minute
Ingrediente
Blat
250 gr făină
150 gr unt
1-2 linguri smântână
1 lingura cacao
100 gr zahăr
1/2 pachet praf de copt
Crema de cocos
6 albuşuri
10 linguri zahăr
200 gr nucă de cocos
Vezi și: Plăcintă cu mere și scorțișoară. Desertul aromat de sezon: Rețeta tradițională
Crema de vanilie
6 gălbenuşuri
200 gr zahăr
3 linguri faina
1 plic budincă de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esenţa vanilie
Cum se prepară
Blatul:
Untul împreună cu smântâna, faina, praful de copt, zahărul şi cacao se omogenizează bine, până când se obţine un aluat cremos pe care îl împărţim în două. Prima foaie se întinde pe hârtie de copt, iar din aluatul rămas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusă peste umplutura de cocos.
Vezi și: Prăjitură ieftină și rapidă. Rețeta economică
Crema de cocos:
Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă nucă de cocos. Crema se pune în tavă peste prima foaie şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit, la 170-175 grade, pentru aproximativ 15 minute.
Crema de vanilie:
Toate ingredientele menţionate mai sus, mai puţin untul şi vanilia, se mixează împreună, apoi se pun la foc mic până se îngroaşă. Peste crema răcită se pune untul frecat spumă putin câte puţin şi esenţa de vanilie. La final, se glazurează cu ciocolată şi se pune la frigider.
Vezi și: Tort rapid fără coacere și fără gelatină. Rețeta inedită
Cum faci pâine pufoasă cu mălai. Rețeta simplă și delicioasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Știrea zilei e despre Carmen Brumă. Nimeni din presă n-a scris despre asta!
- Noi informații despre problemele navei spațiale Starliner. Ce au descoperit inginerii
- Diferența dintre Ambulanță și SMURD. Când și unde intervine fiecare. Raed Arafat, explicații din sistem/ VIDEO
- BANCUL ZILEI: Între vecini, la Vaslui
- Motivul crimei de la Brăila. Ipotezele luate în calcul de anchetatori
- Ciolacu, replică pentru Geoană: E de noaptea minții! / video
- Victorie de etapă pentru investitorul Alin Bucur. Plaja Caelia a primit „undă verde“ de la Tribunalul Constanța
- „Cazul Lasconi” se repetă în familia lui Elon Musk. Miliardarul se laudă că a dezmoștenit-o pe fiica lui trans și a declarat-o moartă. Aceasta a ripostat în presă
- Reacția unui profesor după ce un coleg a venit în fustă: Să încercăm să înțelegem de ce e supărată lumea pentru cum se îmbracă Nae la facultate
- Continuă coaliția PSD - PNL după alegeri? Alina Gorghiu: Sper să nu se supere nimeni că îndrăznesc să am această opinie / video