Prăjitură pufoasă și moale din cinci ingrediente: veți regreta că nu ați făcut-o până acum
Vrei să prepari un desert delicios, care, în același timp, se gătește rapid? Iată rețeta pentru o prăjitură pufoasă și moale din cinci ingrediente.
Timp de preparare - 15 minute, timp de gătire - 40 minute (sau 1 oră după timpul indicat), timp
total - 55 minute, porții - 12 felii, calorii - 150 per felie
Ingrediente:
380 grame făină,
250 ml lapte,
200 g de îndulcitor cu ștevia (sau alternativ 400 g de zahăr normal),
4 ouă,
coaja rasa de la lămâie,
esență de vanilie.
Cum să reîncălzești cartofii prăjiți ca să devină din nou crocanți: sfatul bucătarilor cu experiență
Prăjitură pufoasă și moale din cinci ingrediente. Pregătirea
Mai întâi spargeți ouăle într-un castron și bateți-le bine cu un tel de mână. Adăugați îndulcitorul de ștevia (sau zahărul) și începeți să mixați din nou.
După ce ați obținu o consistență spumoasă adăugați laptele, amestecați din nou, încorporați și esența de vanilie și coaja de lămâie. După ce mixați energică, încorporați făina în trei etape, având grijă să amestecați.
Cum să faci rapid o cafea cu gheață. Ai nevoie de un borcan și băutura delicioasă este gata
Ungeți o formă rotundă de copt, de 24 de centimetri, și turnați aluatul în ea. Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute, la o temperatură de 180°C.
După ce este gata. prăjitura se decorează cu zahar pudră și se servește pe mese. Dacă preferați, puteți înlocui laptele cu lapte vegetal sau cu o cremă de lapte.
Biscuiți marocani: fără faină și fără grăsimi. Sunt excelenți și pentru cei care urmează o dietă
Biscuiții marocani fără făină și fără grăsimi sunt un desert potrivit și celor care sunt la dietă. Originari din Maroc, acești biscuiți savuroși ne vor cuceri de la prima bucățică.
Iată ingredientele necesare preparării acestor biscuiți:
250 de grame de migdale,
1 lingura de cacao neîndulcită,
8 gr praf de copt,
50 de grame de zahăr,
2 ouă,
zahăr pudră,
nuci pentru garnitură (opțional),
linguriță de scorțișoară.
Metoda de preparare a biscuiților marocani
Mai întâi, luați un robot de bucătărie și puneți cele 250 de grame de migdale. Tocați-le mărunt, iar apoi adăugați 50 de grame de zahăr și o linguriță de scorțișoară. Amestecați totul din nou și transferați amestecul obținut într-un bol destul de mare.
Adăugați în bol o lingură de cacao neîndulcită, 8 g praf de copt și amestecați totul cu o spatulă. Apoi spargeți două ouă, continuând să amestecați totul pentru a obține un aluat omogen.
Luați puțin aluat cu mâinile și formați bile, pe care le puneți pe o farfurie cu zahăr pudră. Procedați în acest fel până veți termina tot aluatul.
Fursecuri umplute cu Nutella: un desert delicios, căruia nu-i poți rezista
Între timp pregătiți o tavă de copt, pe care o tapetați cu hârtie de pergament. Așezați toate biluțele de aluat, în tavă, la o distanță una de alta.
Apoi pe fiecare bilă de aluat se pune o jumătate de nucă decojită, apăsând pentru a aplatiza bila. Tava se dă în cuptor la 180°C, pentru aproximativ 15 minute. La sfârșitul timpului de copt, biscuiții cu aromă marocană sunt gata pentru a fi servii. Îi poți aduce la masă, însoțiți de o ceașcă bună de cafea. Bucură-te de masa ta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News