Prăjitură pufoasă de post. Deliciu cu cremă de cocos și blat pufos de cacao: Rețeta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Thuanny Gantuss)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Thuanny Gantuss)
Dacă ții post, o prăjitură pufoasă cu cremă de cocos este fix ce îți trebuie într-un weekend petrecut în familie. Iată cum se prepară...

Ingrediente

200 de grame de făină

1 linguriţă de praf de copt

3 linguri de cacao

60 de ml. de ulei

250 de ml de lapte de soia

200 de grame de zahăr

1 praf de sare

1 lingură de oțet sau de zeamă de lămâie

1 lingură extract de vanilie

Pentru cremă

- 300 de ml de lapte de soia cu aromă de vanilie,

- 1 lingură cu vârf de făină

- 1 lingura cu vârf de amidon din porumb,

- 100 de grame de zahăr,

- 100 de grame de margarină sau unt de cocos

- 1 linguriţă extract de vanilie
- zahăr pudră pentru finisarea prăjiturii prăjitură

Vezi și: Plăcinte cu cartofi și mujdei. Cea mai tare rețetă de post: Gust senzațional!

Cum se prepară

Cuptorul trebuie pornit și setat la 180 de grade Celsius. Pentru cremă, se omogenizează 300 de ml de lapte de soia cu 100 de grame de zahăr, 1 lingură cu vârf de făină și una de amidon din porumb. Se pune crăticioara pe foc și se fierbe până se îngroaşă, amestecând cu telul în formă de pară.

Când compoziția s-a îngroșat, se adaugă extractul de vanilie, se amestecă bine și se pune separat. Crăticioara cu crema fiartă se pune într-un vas cu apă rece, pentru a putea prepara crema pentru prăjitura, pentru care se incorporează cu mixerul margarina pentru prăjituri sau untul de cocoş în compoziția fiartă și răcită.

Într-un alt castron, se bat cu telul laptele rece de soia pentru blat (250 de ml), uleiul, 200 de grame de zahăr și oțetul sau zeama de lămâie, scrie Fanatik. Făina, sarea, praful de copt și cacaoa se omogenizează bine, separat. Apoi, ingredientele uscate se adaugă peste cele lichide și se omogenizează amestecând cu telul, cât să se obţină un aluat cu o consistența tipică de blat de tort. Aluatul pentru prăjitură se toarnă într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și se nivelează aluatul în tavă.

Blatul se coace în cuptorul preîncins la 180 de grade nu mai mult de 12-15 minute. Se pune blatul copt pe un grătar pentru prăjituri, pentru a se răci mai rapid. După ce s-a răcit, se desprinde hârtia de copt și blatul se taie în 3 fâșii egale, care se suprapun cu cremă.

Vezi și: Cea mai bună prăjitură de post. Ai nevoie de făină, ulei, 4 mere și câteva ingrediente simple

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel