Data publicării:

Prăjitura "Parlament", rețetă simplă. Desertul care te va cuceri cu 2 ingrediente principale

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ - Foto: Freepik @Racool_studio
Imagine cu rol ilustrativ - Foto: Freepik @Racool_studio

Prăjitura "Parlament" are o rețetă ușor de urmat. Acest desert te va cuceri. E atât de bună că nu-i vei rezista.

Prăjitura “Parlament” este un desert tradițional apreciat pentru combinația sa de arome și texturi.

Această prăjitură include un blat cu nucă prăjită, cremă de ciocolată, biscuiți înmuiați în cafea și un strat generos de frișcă.

Deși originea exactă a numelui nu este clară, se presupune că denumirea “Parlament” reflectă complexitatea și stratificarea prăjiturii, asemănătoare cu structura unui Parlament.

Această prăjitură e ideală pentru ocazii speciale, oferind un gust bogat și dulce.

Prăjitura “Parlament” - ingrediente

Pentru blat:

- 2 căni de nucă prăjită

- 7 albușuri

- 7 linguri de zahăr

- 7 linguri de nucă măcinată

- 3 linguri de făină

- 1 plic de praf de copt

Pentru cremă:

- 7 gălbenușuri

- 7 linguri de zahăr

- 500 ml frișcă bătută

- 3 linguri de apă

- 400 g cremă de ciocolată

- 1 pachet de biscuiți simpli

- 1 cană de cafea îndulcită pentru înmuiat biscuiții

Prăjitura “Parlament” - mod de preparare

Blatul:

- Tapetează tava cu hârtie de copt și așază nucile prăjite uniform pe fundul tăvii

- Bate albușurile într-o spumă tare, adaugă treptat zahărul și continuă să mixezi până se topește complet, potrivit bucătăras.ro

- Încorporează ușor nuca măcinată, făina și praful de copt, amestecând cu o spatulă

- Toarnă compoziția peste nucile din tavă și coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 20 - 25 de minute.

- După coacere, răstoarcă blatul pe un platou, astfel încât nucile să fie deasupra

Asamblarea:

- Întinde crema de ciocolată peste blatul răcit

- Înmoaie rapid fiecare biscuite în cafeaua îndulcită și așază-i peste stratul de ciocolată, acoperind întreaga suprafață

Crema:

- Bate albușurile cu zahărul și apa, apoi fierbe compoziția pe baie de aburi până se îngroașă ușor

- Lasă crema să se răcească complet, apoi încorporează frișca bătută, amestecând până la omogenizare

- Întinde crema obținută peste stratul de biscuiți

Finalizare:

- Presară cacao sau ciocolată rasă deasupra pentru decor

- Lasă prăjitura la frigider pentru ce puțin 2 ore înainte de servire, pentru a se întări și a permite aromelor să se combine.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel