Ingrediente
Blat: 10 ouă, 200 g zahăr, 5 linguri făină, 5 linguri griș, 5 linguri cacao, 5 linguri miere, 1 plic praf de copt, 50 ml lapte, 200 ml ulei, sare.
Crema mousse de ciocolată albă: 200 g ciocolată albă, 350 ml frişcă lichidă,1 plic gelatină (10 g); glazura de ciocolată: 300 g ciocolată cu lapte, 7 linguri frişcă lichidă, 3 linguri ulei, 50 g ciocolată neagră; miez de nucă pentru decor.
Cum se prepară
Blat: se separă ouăle. Cele 10 gălbenuşuri se mixează cu zahărul până se obţine o spumă densă. Se adaugă făina, amestecată cu praful de copt, şi laptele treptat. Apoi se pun grișul, cacaoa, uleiul şi mierea. Cele 10 albuşuri bătute spumă cu un praf de sare se încorporează ușor în primul amestec, scrie libertatea.ro. Compoziţia astfel obţinută se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la 175 grade, cam 15 minute. Se lasă să se răcească înainte de a scoate blatul și a îndepărta hârtia.
Vezi și: Prăjitura ROXANA. Rețeta delicioasă din carnețelul cu deserturi. Este cea mai bună!
Crema mousse: gelatina se pune la hidratat cu 3 linguri apă rece. O parte din cantitatea de (150 ml) se încălzește puțin şi se pune în ea ciocolata ruptă bucăţele. Se amestecă până când ciocolata se topeşte. Când este călduţă se adaugă gelatina, iar apoi se pune la frigider cam o jumătate de oră. Restul de 200 ml de frişcă se mixează până se obţine o spumă tare şi se dă la frigider. Când crema s-a răcit suficient se amestecă cu frişca bătută.
Glazura de ciocolată: se amestecă toate ingredientele şi se pun la bain-marie până când se topeşte ciocolata. Pentru asamblare, se pune în tava în care s-a copt blatul o folie transparentă, apoi blatul cu faţa în jos. Peste el se pune crema mousse de ciocolată şi se lasă la frigider să se întărească (chiar până a doua zi), apoi se răstoarnă şi se finisează cu glazura de ciocolată. Se decorează cu miez de nucă.
Vezi și: Ce se întâmplă dacă încălzești zahărul pudră în cuptor. Efect uimitor!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Andreea și Cătălin Munteanu, instructorii care au pus țara pe podiumul mondial, la Părinți Prezenți
- Politicienii, afaceriștii și doctorii, la înghesuială cu alți deținuți în penitenciar. Șef Arest Central: Este ca la medic
- 1 Mai înainte de Paști, teroarea românilor. După cozi la mici urmează cozi la spovedanie