Data actualizării:
Data publicării:

Prăjitura IOANA cu cremă de ness. Gust de neegalat! Rețeta care nu trebuie să-ți lipsească

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Prăjitura Ioana cu cremă de ness este alegerea perfectă, când urmează să ai musafiri. Este absolut delicioasă! Iată cum se prepară.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

Bat: 8 ouă (separate gălbenuşurile de albuşuri), 300 gr. de zahăr alb, 10 linguri de ulei de floarea soarelui, 10 linguri de făină de patiserie.

Crema : 200 gr. zahăr pudră, 2 linguri de ness, 300 gr. unt (sau unt şi mascarpone în părţi egale),1.1/2 cană de nucă pisată.

Glazura: 100 gr. ciocolată menaj sau 2 linguri cacao.

Vezi și: Macaroanele înfipte în prăjitură, înainte de o băga la cuptor, cel mai tare truc. Efect neașteptat!

Cum se prepară

 

Cele 8 albușuri se bat spumă cu 300 gr. de zahăr dizolvat în 5 linguri de apă clocotită. Se adaugă, pe rând ,cele 8 gălbenuşuri, 10 linguri de ulei şi 10 linguri de făină şi se amestecă încontinuu. Se toarnă în tava unsă şi pudrată cu făină şi se coace la foc potrivit 3/4 oră.

Se scoate tava şi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, deasupra se pune o cremă făcută din: 200 gr. zahăr pudră frecat cu 2 linguri de ness şi o lingură de apă, scrie papagheorghiu.blogspot.com. Apoi se adaugă 300 gr. unt înmuiat un pic în prealabil (sau unt şi mascarpone în părţi egale).

După omogenizare se adaugă 1.1/2 cană de nucă pisată. Peste cremă se toarnă o glazură din ciocolată (100 gr.) topită în Bain Marie sau se pudrează cu cacao.

Vezi și: Prăjitura ROXANA. Rețeta delicioasă din carnețelul cu deserturi. Este cea mai bună!

Ce se întâmplă dacă încălzești zahărul pudră în cuptor. Efect uimitor!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel