Data publicării:
Prăjitura Gabriela. Desertul rafinat pentru cei care se respectă! Rețetă fabuloasă
Prăjitura Gabriela trebuie încercată neapărat, mai ales dacă vrei să le faci o surpriză celor dragi. Iată rețeta.
Ingrediente
Pentru blat
10 albuşuri de ou
400 g zahăr
300 g nucă măcinată
Pentru cremă
10 gălbenuşuri de ou
400 ml.lapte
200 g zahăr
100 g făină
3 pliculeţe zahăr vaniliat
400 g unt
2 lămâi
Vezi și: Prăjitura Petre Roman: Rețeta surpriză a zilei. Este bestială!
Cum se prepară
Avem nevoie de 2 blaturi. Pentru fiecare batem 5 albuşuri spumă cu 200 g zahăr şi la sfârşit incorporăm 150 g de nucă măcinată, scrie bucataras.ro. Ungem o tavă mare cu unt, și o îmbrăcăm în hârtie de copt pe care de asemenea o ungem cu unt. Turnăm compoziţia de blat în tavă, o nivelăm şi o introducem 50 minute la cuptor. Când este gata, răsturnăm blatul pe masă îndepărtăm hârtia şi ungem blatul cu unt. Procedăm la fel şi pentru al doilea blat.
Pentru cremă, într-un vas amestecăm zahărul, făina, zahărul vaniliat cu laptele şi fierbem la bain-marie la foc mic, amestecând încontinuu până când obţinem o cremă tare şi omogenă. În alt vas frecăm untul spumă, adăugăm coaja rasă şi sucul de la cele două lămâi. Această o compoziţie punem peste crema complet răcită şi amestecăm cu mixerul foarte bine. Se întinde crema obţinută între cele două blaturi şi se lasă la frigider de pe o zi pe alta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News