Prăjitură foarte cremoasă cu doar 3 linguri de făină și fără unt. O felie are 130 de calorii
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Prăjitură foarte cremoasă cu doar 3 linguri de făină și fără unt. O felie are 130 de calorii. Sursa - pixabay.com
Prăjitură foarte cremoasă cu doar 3 linguri de făină și fără unt. O felie are 130 de calorii. Sursa - pixabay.com
Micul dejun  este important nu doar pentru copii, ci și pentru adulți, pentru că toată lumea trebuie să-și încarce bateriile înainte de a pleca de acasă. 

Așadar, pentru a face mai specială prima masă a zilei, încercați să pregătiți o prăjitură cu ricotta, care este bună și delicioasă. Imediat ce veți scoate desertul din cuptor, bucătăria se va umple cu un parfum irezistibil.

Este un desert moale și gustos pe care îl puteți pregăti repede. Cu siguranță, va avea succes, deoarece este atât de rafinat și îmbietor încât va dispărea cu viteza luminii de pe masă. 

Un desert uimitor din griș și dovleac. Rețeta este simplă și ușor de făcut

În plus, are un număr redus de calorii și din acest motiv cei care țin dietă pot consuma o felie fără probleme!

Timp de pregătire - 15 minute, timp de gătire - 40-45 de minute, timp total - 1 oră, porții - 8, calorii - 130 pentru o felie.

 

Ingrediente:

600 grame ricotta ușoară,

3  ouă,

3 linguri de făină de griș (sau obișnuită),

3 linguri de  stevia (sau zahăr),

3 linguri de smântână sau iaurt natural,

coaja rasă de la 1 lămâie,

1 linguriță esență de vanilie,

1 praf de sare.

 

Pregătirea

 

Mai întâi, puneți ricotta într-un bol, adăugați gălbenușurile de ou, stevia (sau zahărul), praful de sare, esența de vanilie, coaja de lămâie rasă, grișul și smântâna (sau iaurtul).

Mixați ingredientele cu un mixer electric, până veți obține un aluat compact și omogen.

Cu ce poate fi înlocuit untul în dulciurile de post. Iată câteva alternative surprinzătoare 

Acum bateți albușurile spumă cu mixerul și încorporați-le în aluat, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus.

Transferați aluatul într-o formă rotundă cu balamale, cu diametrul de 18-20 centimetri, acoperită în prealabil cu hârtie de copt.

La final, nivelați suprafața prăjiturii și puneți-o la copt în cuptorul preîncălzit, timp de 40-50 de minute,  la o temperatură de 180°C. la final, ornați prăjitura zahăr pudră. Poftă bună!

 

Nu ați mâncat niciodată cartofi atât de moi și gustoși. Rețeta simplă pentru o garnitură de excepție

 

V-ați săturat de garniturile obișnuite? Iată o rețeta delicioasă, ușoară și rapidă din cartofi moi, care se fac la tigaie.

La baza acestui preparat stau cartofi fierți. Pentru a aduce o garnitură delicioasă la masă în câteva minute, atunci este indicat să aveți în vedere această rețetă foarte ușoară.

15 minute sunt suficiente pentru a face cartofii senzaționali. Un alt ingredient special este laptele, care va face garnitura și mai gustoasă.

Ingrediente: 

600 grame de cartofi;

200 ml lapte;

60 grame de unt (opțional);

60 grame parmezan ras;

sare după gust.
 

 

Prepararea

 

Nu ați mâncat niciodată asemenea cartofi moi, care sunt gata în 15 minute. Primul pas este să spălați cartofii și să-i puneți la fiert, cu tot cu coajă, într-o oală plină cu apă rece. În acest moment, aprindeți focul și gătiți cartofii până se înmoaie. Atenție, cartofii nu trebuie să se gătească prea mult altfel.


Lobio, un preparat tradițional georgian, care te va cuceri: este sățios și foarte gustos

Opriți focul, scurgeți cartofii și puneți-i sub jet de apă rece. Astfel, cartofii se vor curăța mai ușor. Curăță-i de coajă și taie-i felii, dar nu prea subțiri. Cu un prosop de bucătărie curat, uscați cartofii.

În acest moment, va trebui să luați o tigaie antiaderentă. Creați un strat de cartofi și adăugați un praf de sare și o lingură de parmezan ras. Apoi, creați un al doilea strat de cartofi, adăugați din nou  parmezanul, cât un praf de sare. Continuați așa până terminați toate feliile de cartofi.

Consumă fulgi de ovăz în fiecare dimineață: au efecte benefice incredibile asupra minții și corpului  

Acum este momentul potrivit pentru a turna ingredientul special: laptele. Adăugați și untul, tăiat în bucăți mici. La final, puneți capacul și gătiți la foc mediu timp de 15 minute. Se amestecă din când în când cu o lingură de lemn. Aproape de sfârșitul gătitului, măriți focul și gătiți cartofii încă 5 minute.

Cartofii cu lapte și parmezan pot fi gătiți și în cuptor. Așezați cartofii într-o tavă de copt. Apoi, dați-i în cuptorul ventilat la o temperatură de 180°C, timp de 15 minute. Pentru a crea o crustă aurie și delicioasă, măriți temperatura la 200°C în ultimele 5 minute de gătit. Nu ai mâncat niciodată cartofi atât de moi și delicioși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel