Prăjitura Floare de Colț cu ananas. Rețeta unui desert gustos și aromat
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Atunci când vrem să îi cucerim pe musafiri cu un desert rafinat, putem pregăti acasă prăjitura Floare de Colț cu ananas. Aceasta este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține la final o prăjitură delicioasă, cremoasă și cu un aspect inedit. Iată rețeta unui desert gustos și aromat.

Când vine vorba de prăjituri, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Fie sunt făcute cu fructe și cu un blat pufos, fie cu multă cremă de ciocolată sau frișcă, ideile de preparare a unui desert de casă sunt inedite și variate. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale care amintesc de vremea copilăriei, ideal este checul în 3 culori. Acesta este nelipsit de la mesele de sărbătoare alături de niște faguri pufoși și aromați făcuți după rețeta veche a bunicii.

Dacă la masă se află și copii, atunci ideală este savuroasa prăjitură cu blat de biscuiți. Aceasta este ușor de făcut și extrem de gustoasă și cremoasă.

Delicioasa prăjitură Floare de Colț este preferata multora dintre noi. Pe lângă blatul pufos și crema fină, acest desert are un aspect sofisticat și spectaculos, fiind perfectă pentru zilele de sărbătoare, dar și atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert aromat și rafinat.

Pentru a pregăti acest desert, avem nevoie de mai multe ingrediente, de multă răbdare și de un plus de imaginație, dar la final vom obține un adevărat deliciu.

Rețeta unui desert de casă spectaculos

 

Pentru delicioasa prăjitură Floare de Colț cu ananas vom avea nevoie de câteva ingrediente pentru blatul de cacao și anume 6 ouă, 6 linguri de făină, 3 linguri de cacao, 6 linguri de zahăr, 1 lingură de praf de copt și un praf de sare.

Pentru bezeaua de cocos vom folosi 4 albușuri, 6 linguri de zahăr și 120 g de cocos, iar pentru delicioasa cremă vom folosi 4 gălbenușuri, 5 linguri de zahăr, 40 g de amidon, 300 ml de lapte, esență de vanilie, 200 g de unt, compot de ananas, 200 ml de frișcă lichidă și 50 g de ciocolată albă pentru decorarea prăjiturii.

Mai întâi vom pregăti blatul de cacao. Se amestecă ingredientele într-un bol mare, iar la final se adaugă făina și praful de copt, apoi pudra de cacao. După ce obținem o compoziție omogenă și cu o consistență cremoasă, o răsturnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Compoziția se întinde foarte bine în tavă până când aceasta se uniformizează.

Ulterior se prepară bezeaua de cocos. Se mixează albușurile până când vor fi spumoase, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până când acesta se topește. La final se adaugă și cocosul, iar la final vom obține o bezea fermă și consistentă. Când este gata, bezeaua se pune în tavă peste compoziția de blat. Se pune tava la cuptor timp de 15 minute.

Între timp pregătim delicioasa cremă. Într-o cratiță se amestecă gălbenușurile împreună cu zahărul până când se topește și se obține o compoziție omogenă. Separat se dizolvă amidonul alimentar în lapte, apoi se adaugă peste compoziția anterioară.

Se pune cratița la foc mic și se amestecă continuu până când compoziția devine omogenă și cremoasă. Când crema este gata, se ia de pe foc, se adaugă esența de vanilie apoi se lasă la răcit.

Separat se topește untul pe care îl vom amesteca împreună cu crema. Din compotul de ananas vom folosi doar ananasul pe care îl vom tăia în bucățele mici și îl vom adăuga în delicioasa cremă.

După ce crema este gata, aceasta se pune în tavă peste bezeaua de cocos. La final, pregătim frișca lichidă, iar când aceasta capătă consistența potrivită, o punem peste cremă. Prăjitura Floare de Colț se decorează cu fulgi de ciocolată albă, apoi se pune la frigider timp de 2-3 ore. Cu siguranță prăjitura va fi una gustoasă, aromată și cu un aspect deosebit.

Prăjitura Floare de Colț cu ananas este delicioasă, rafinată și ușor de făcut. Acest desert este ideal la mesele festive, dar și atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu o prăjitură irezistibilă, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel