Prăjitură dietetică, fără coacere. Este gata în 5 minute
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Valeria Boltneva)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Valeria Boltneva)
Părjtură dietetică, rapidă și fără să fie nevoie să dai drumul la cuptor? Sigur că da! Iată rețeta....

Ingrediente

- 2 mere (tăiate cubuleţe)
- ¾ cana nuci neprăjite
- ¾ cana curmale
- ½ cana fulgi de nucă de cocos
- ¼ linguriţă sare
- ¼ cana coacăze proaspete (se pot înlocui cu coacăze uscate dacă nu găseşti proaspete)
- esenţă de vanilie (după gust)
- scorţişoară (opţional)

Cum se prepară prăjitura dietetica, fără coacere

Adaugă nucile în robotul de bucătărie şi mixează-le până obţii o făină fină. Adaugă curmalele şi continuă să mixezi până când acestea se mărunţesc foarte bine. Adaugă apoi restul ingredientelor şi mixează totul timp de 30 de secunde, scrie acasa.ro.

Răstoarnă conţinutul într-o tavă de tort cu fund detaşabil şi apasă cu putere, cu ajutorul mâinii, pentru ca prăjitura să nu aibă bule de aer şi să fie fermă. Înveleşte-o cu folie alimentară şi las-o la congelator măcar cinci ore înainte de a o servi.

BONUS: Tort fără coacere, din doar 3 ingrediente

Ingrediente

- 500 g de turte dulci (proaspeți, fără umplutură)

- 4 banane

- 500 g de smântână 20%

Cum se prepară

Tăiați turtele dulci rondele, cu grosimea de aproximativ 7 mm. Bucățile rămase fărâmițați-le cu mâinile. Le veți folosi pentru decor. Decojiți bananele și tăiați-le rondele, de aproximativ 3 mm. Pregătiți bolul sau forma în care veți aranja tortul. Tapetați-l cu folie alimentară, pliată în 2 straturi. Așezați feliile de turte dulci într-un strat și ungeți-le cu smântână, cât mai generos, scrie bucatarul.eu.

Aranjați rondelele de banane într-un strat. Iar aranjați într-un strat turtele dulci, apoi smântâna. Alternați astfel straturile până veți asambla tortul. Ultimul strat trebuie să-l constituie feliile de turte dulci, unse cu smântână.

Acoperiți tortul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 8 ore sau peste noapte. Îndepărtați folia alimentară de pe tort. Acoperiți tortul cu un platou și răsturnați-l. Îndepărtați folia alimentară și ungeți tortul cu smântână, apoi decorați-l cu fărâmiturile de turte dulci. Serviți deliciul apetisant cu o ceașcă de ceai aromat.

Sau poate preferi un mini-cheesecake cu fructe de pădure, fără coacere.

Ingrediente blat

150 g biscuiţi sfărâmicioşi
60 g unt

Ingrediente umplutură

350 g cremă de brânză
100 g brânză de vaci
100 g zahăr pudră
2 lămâi
3 foi gelatină

Cum se prepară

Rețete fără coacere. Mini cheesecake cu fructe de pădure. Se pune untul la topit, iar biscuiţii se mărunţesc. Apoi, cele două se amestecă. În tava mare de aragaz, tapetată cu hârtie de copt,se aşază 6 cercuri de metal cu diametru mic. Se repartizează amestecul de biscuiţi şi se îndeasă bine cu ajutorul unui pahar. Se dă tava la frigider.

Rețete fără coacere. Mini cheesecake cu fructe de pădure. Între timp, se înmoaie gelatina în apă rece. Lămâile se presează pentru a obţine sucul care se pune pe foc. Se ţine doar cât să se încălzească, se trage de pe foc şi se adaugă gelatina scursă de apă.

Rețete fără coacere. Mini cheesecake cu fructe de pădure. Se mixează cele două tipuri de brânză, se adaugă sucul de lămâie cu gelatina, zahărul, se amestecă bine şi se repartizează în cele 6 cercuri. Se nivelează şi se lasă la rece, până la servire. Se decorează cu fructe de pădure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel