Prăjitură de casă pentru Crăciun. Rețeta foarte simplă
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dacă vrei să faci și alt dulce de casă decât tradiționalul cozonac, poți încerca această prăjitură pe care ți-o propunem în Ajunul Crăciunului.

Ingrediente

Pentru aluat:

200 g ciocolată neagră, topită
150 g unt, la temperatura camerei
200 g zahăr
4 ouă
coaja rasă de la 2 portocale
200 g făină
1 linguriță praf de copt
1/4 linguriță sare

Pentru glazură:

sucul de la 2 portocale
50 g zahăr
100 g ciocolată neagră, topită

Pentru decor:

felii subțiri de portocală
zahăr pudră

Cum se prepară

Încălzește cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt sau unge-o cu unt și presară puțină făină. Într-un castron, mixează untul și zahărul până devin spumoase. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare. Adaugă ciocolata topită și coaja rasă de la portocale în compoziție. Amestecă până când obții un aluat omogen.

În alt castron, amestecă făina, praful de copt și sarea. Adaugă aceste ingrediente uscate peste amestecul umed și amestecă până la omogenizare, potrivit retete.unica.ro. Toarnă amestecul în tava pregătită și nivelează suprafața. Coace prăjitura de casă pentru Crăciun în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată.

Prepararea glazurii: Într-un ibric, fierbe sucul de portocale cu zahărul până când se dizolvă complet. Adaugă ciocolata topită și amestecă până la obținerea unei glazuri omogene.

După ce prăjitura s-a răcit, toarnă glazura peste ea și distribuie uniform. Poți decora cu coajă de portocală confiată sau felii subțiri de portocală. Lasă prăjitura să se răcească complet înainte de a o tăia în porții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel