Data publicării:

Prăjitură cu morcov. Reţetă delicioasă

Autor: Ana Vasilescu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Vă prezentăm o reţetă delicioasă de prăjitură cu morcovi. Este foarte uşor de preparat, iar cei mici vor fi încântaţi. 

Ingrediente


Morcovi - 400 de grame

Ulei de floarea soarelui - 240 mililitri

Patru ouă 

Făină - 275 grame

Zahăr brun- 200 grame

Bicarbonat- 1 linguriță

Praf de copt - 2 lingurițe

Sarea - un vârf

Nuci tocate - 140 de grame

Scortisoara - 2 lingurite

Pentru cremă

Unt - 250 de grame

Zahăr - 600 de grame

Zahar vanilat - 1 linguriţă

Cremă de brânză - 230 de grame

Mod de preparare

 

Puneţi într-un bal cele patru ouă şi zahărul. Bateţi bine cu mixerul. Adăugaţi uleiul şi amestecaţi în continuare. Următorul pas este să adaugi morcovul. Amestecăm bine timp de un minut. 

Într-un bol separat amestecăm făină, sare, scorțișoară, drojdie și praful de copt. Adăugați toate aceste ingrediente și amestecați timp de 2 minute pentru a forma un aluat omogen.

La final adăugăm nuca. 

Ungeţi tava cu puţin ulei şi turnaţi amestecul. Se coace la o temperatură de 180 de grade, timp de 45-50 de minute.

Mod de preparare cremă

 

Într-un vas adăugaţi untul, zahărul tos şi zahărul vanilat. Amestecaţi cu mixerul timp de cinci minute, până când când se topeşte zahărul. Adăugaţi crema de brânză şi amestecaţi până când se formează o cremă omogenă. 

Împărţim blatul în două jumătăţi. Punem jumătate din cremă la mijloc, după care punem cealaltă parte a blatului. La final ornăm cu restul de cremă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel