Pentru prepararea prăjiturii cu miere ai nevoie de următoarele ingrediente:
Un pachet de unt
Două cani cu zahăr
O cană cu miere de albine
6 ouă
200 de grame de nucă tocată mărunt
200 de grame de stafide
Praf de copt
Un praf de sare
Un pahar cu lapte
Citeşte şi Plăcintă cu mere şi nucă. Cea mai bună reţetă
Mod de preparare
Se pune untul într-un bol, se adaugă o cană de zahăr, mierea de albine, ouăle, un praf de sare, nuca, stafidele şi făina şi se amestecă bine cu o lingură de lemn. Adăugaţi praful de copt şi începeţi să frământaţi aluatul. Se lasă la dospit 15 minute.
Ungeţi cu ulei două forme de cozonac, apoi se puneţi aluatul. Se lasă în cuptorul încins timp de 30 de minute, la foc potrivit.
Între timp, preparaţi un sirop din lapte şi o cană de zahăr
După ce s-a rumenit blatul, se scot formele din cuptor şi se adaugă siropul preparat. Se introduc formele în cuptor încă 10 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva