Prăjitură cu mascarpone și ciocolată. Desertul care te va cuceri
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Prăjitură cu mascarpone și ciocolată face parte din experimentele marilor bucătari cu rețete de prăjituri cunoscute și îndrăgite. Acest desert te va determina să descoperi noi gusturi. Tortul cu mascarpone este extrem de delicat, aerisit, de se topește literalmente în gură.

Prăjiturile combinate cu o cremă delicată de mascarpone pe bază de ciocolată topită sunt extrem de delicioase. Mascarponele este cel mai delicat desert. Tortul ca gust și textură, amintește tuturor invitaților de cea mai delicată înghețată de ciocolată. Prăjitura de ciocolată se poate coace la cuptor. De asemenea, unele gospodine pregătesc desertul în slow cooker. Această metode se pregătește prăjitura uniform, fără crăpături și atât de aerisite încât este foarte greu să obții un astfel de rezultat în cuptor.

Prăjitură cu mascarpone și ciocolată: De ce ai nevoie pentru a pregăti deliciosul desert

Pentru a pregăti blatul pentru prăjitura de ciocolata vei avea nevoie de un ou, 50 de ml de ulei vegetal o lingură de zahăr și 2 linguri de făină incompletă. Pentru a obține o aromă deosebită a prăjiturii poți folosi și trei linguri de cacao, alături de un praf de copt.

Pentru a crește în dimensiune prăjitura, poți adăuga o lingură de bicarbonat de sodiu. Această metodă te va ajuta să obții un blat pufos la fel ca și în cazul prăjiturii Pandișpan. Vei avea nevoie și de 100 de ml de lapte alături de apă clocotită în jur de 150 ml.

Pentru crema de ciocolata vei avea nevoie de ciocolata aproximativ 150 g, cremă cu un conținut de grăsime de 36% în jur de 300 ml și 250 de g de mascarpone. Zahăr poți adăuga după gust, aproximativ un pahar incomplet.

Pentru pregătirea prăjiturii trebuie să bați oul cu un mixer alături de zahăr și ulei vegetal. Adăugă pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu și laptele la masa rezultată, amestecând. Combină făina cu praful de copt pentru aluat, turnând în masa totală și amestecând. Adăugă apa clocotită în aluat.

Toarnă aluatul într-o tavă de copt cu diametrul de 20 cm. Forma trebuie unsa cu ulei vegetal și presărată cu faină. Este necesar să coci prăjitura în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, aproximativ 40 de minute. Ulterior, străpunge mijlocul biscuitului cu un bețișor de lemn și dacă este uscat, atunci biscuitul este gata.

Cea mai simplă cremă pentru prăjitura cu ciocolată: Secretele bucătarilor

Unele gospodine, gătesc acest biscuit de ciocolată la un aragaz lent în modul „Coacere” timp de 50 de minute. Însă, mai bine să te ghidezi după aragazul lent, iar după 50 de minute verifică gradul de pregătire al biscuitului cu un băț uscat. Scoate biscuiții din formele lor și răciștii complet, apoi tăie în trei prăjituri egale blatul obținut la fel ca și în cazul unui tort pentru sărbătoare.

Pentru pregătirea cremei, toarnă smântâna într-o cratiță mică și pune bucățile de ciocolată. Topește ciocolata pe foc, amestecând până se topește complet. Adăugă zahăr după gust și amestecă din nou. Ulterior, crema se răcește puțin, aceasta ar trebui să fie ușor caldă, apoi se bate cu un mixer împreună cu mascarpone.

Dacă crema s-a dovedit a fi lichidă, atunci pune-o la frigider timp de 30 de minute, apoi bate-o din nou cu un mixer. Așeză foile pentru prăjitură cu crema de ciocolată finită, punându-le una peste alta. Pune prăjitura de ciocolată la frigider pentru câteva ore, decorează după preferință și desertul poate fi servit.

Mai mult de atât, prăjitura cu mascarpone și ciocolată poate fi folosită și pentru a sărbători o zi de naștere. Această prăjitură este considerată un tort în adevăratul sens al cuvântului. Tot mai multe persoane preferă să pregătească acest desert pentru o sărbătoare importantă, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel