Data publicării:

Prăjitură cu ciocolată și morcovi. Spectacol de culori și gust deosebit. Notează rețeta

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Rețete
Rețete

O prăjitură cu morcovi și ciocolată va fi adorată de toată familia!

Ingrediente pentru prăjitura cu morcovi și ciocolată

6 ouă

150 gr zahăr

50 gr nucă măcinată fin

50 gr stafide

350 gr morcovi rași

150 gr faină

200 gr ciocolată amăruie

50 ml lapte

150 gr unt cu 82% grăsime

1 linguriță praf de copt, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță praf de scorțișoară

1 praf de sare

Mod de preparare

Pentru început, se pun la bain marie 200 gr de ciocolată amăruie, 50 gr unt și 50 ml lapte. Se amestecă până se omogenizează compoziția, iar apoi se lasă la răcit.

Ulterior, se pornește cuptorul și se setează la 180 de grade. Pentru prepararea blatului de prăjitură cu morcovi, se începe prin a separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi cu zahărul adăugat treptat, obținând o bezea fermă. Se adaugă gălbenușurile, 100 gr de unt topit și ușor răcit, apoi 150 gr de făină cernută cu praful de copt și bicarbonatul.

Compoziția obținută se împarte în două părți nu chiar egale, potrivit a1.ro. În partea mai mică se adaugă compoziția de ciocolată și nuca măcinată fin, iar în cealaltă parte morcovii rași, scorțișoara și stafidele.

În tava tapetată cu hârtie de copt se întinde mai întâi aluatul cu morcovi, iar deasupra cel cu ciocolată. Se coace timp de 35-40 de minute la 180 de grade. Apoi se lasă la răcit și se servește alături de cei dragi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel