Prăjitură cu brânză și caise, rețeta pas cu pas. Surprinde-i pe toți
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Bucătărie
Bucătărie
Prăjitura cu brânză și caise poate fi pe placul familiei.

Ingrediente

pentru aluat:


 300 g făină
 150 g unt
 3 linguri zahăr
 80 ml lapte sau apă călduță
 un praf sare

pentru umplutură:


 1 kg brânză de vaci
 3 linguri griș
 6 ouă
 200 g zahăr pudră
 10 caise

Mod de preparare

Pregătim mai întâi aluatul. Se pune făina într-un bol și se amestecă cu sarea, apoi se adaugă untul tăiat cubulețe. Se amestecă, iar ulterior se toarnă laptele sau apa. Se amestecă și se întinde o foaie în tavă.

Pentru umplutură, brânza se mixează cu ouăle, grișul și zahărul. Peste aluat se pune un strat de caise, curățate de sâmburi și apoi brânza. Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute, notează retetepractice.ro.

Puteți înlocui caisele cu alte fructe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel