Ingrediente
– 300 g de făină cernută
– 11 ouă
– 1,5 linguriță de zahăr vanilat
– 4 linguri de amidon
– 1 lămâie
– 330 g de unt rece
– 490 g de zahăr
– 1,5 brânză de vaci
– 90 g de stafide
– 1 lămâie (suc)
Cum se prepară
Pregătiți aluatul: tăiați untul cuburi (150 g) și încorporați-l în făină. Adăugați 150 g de zahăr, 2 ouă și 1 linguriță de zahăr vanilat. Bateți ingredientele minuțios, folosind mixerul și frământați aluatul. Înfășurați aluatul în folie alimentară, puțin aplatizați-l și dați-l la congelator pentru 30 minute, potrivit bucatarul.eu.
Scoateți aluatul, tăiați 1/3 din acesta și dați-l la frigider. Întindeți un blat subțire din restul aluatului. Luați o tavă de copt de 35 x 25 cm și tapetați-o cu hârtie. Aranjați blatul în tavă. Perforați blatul, folosind o furculiță. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 15-20 minute, până blatul se va rumeni frumos. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Scoteți blatul rumen din cuptor și lăsați-l să se răcească.
Pregătiți brânza de vaci. Combinați într-un bol 180 g de unt cu 140 g de zahăr și 0,5 linguriță de zahăr vanilat. Bateți ingredientele, până veți obține o masă spumantă fină. Amestecând compoziția încontinuu, adăugați treptat 8 gălbenușuri. Amestecați compoziția după fiecare gălbenuș, apoi adăugați treptat brânza de vaci. Omogenizați compoziția.
Bateți într-un bol aparte 8 albușuri, folosind mixerul, până obțineți o spumă cu vârfuri tari, apoi adăugați 50 g de zahăr. Încorporați treptat albușurile bătute în compoziția de brânză. Apoi adăugați amidonul și stafidele (preventiv opărite). Amestecați compoziția.
Răspândiți și uniformizați compoziția de brânză pe toată suprafața blatului copt. Scoateți restul aluatului din frigider, întindeți un blat și tăiați-l fâșii subțiri, cu lățimea de 1 cm. Aranjați fâșiile deasupra stratului de brânză, în formă de grilă și ungeți-le cu gălbenușul rămas, preventiv puțin bătut.
Iar dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C, pentru aproximativ 1 oră. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Opriți cuptorul, deschideți ușa acestuia și lăsați prăjitura pentru 1 oră. Apoi scoateți prăjitura din cuptor.
Pregătiți glazura: amestecați sucul de lămâie cu albușul rămas și 150 g de zahăr, folosind telul. Ungeți prăjitura cu glazură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Pască pufoasă fără aluat
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa