Ingrediente blat:
- biscuiţi 800 g
- fulgi de cocos 5 linguri
- Nutella/Finetti 7 linguri
- unt 100 g
- frişcă lichida 150 g
Ingrediente cremă de vanilie:
- lapte 1,2 l
- zahăr 240 g
- gălbenuşuri 3 buc
- amidon (de porumb) 130 g
- unt 120 g
- esenţă de vanilie 1 linguriță
- zahăr vanilat 3 plicuri
- sare
Ingrediente glazură:
500 g ciocolată Nestle pentru gatit-
- frişcă lichida 300 ml
Cum se prepară
Biscuiţii trebuie mărunţiţi în robotul de bucătărie sau manual. Amestecaţi apoi într-un castron biscuiţii cu fulgii de cocos, scrie delicatese.net. Într-un castron separat amestecaţi crema de cicolată cu frişca lichidă şi untul.
Turnaţi compoziţia peste biscuiţi şi amestecaţi bine. Într-o tavă de aprox 24 de cm puneţi hârtie de copt şi turnaţi amestecul de biscuiţi. Întindeţi uniform folosind o lingură. Într-o cratiţă puneţi laptele rece, zahărul, amidonul, gălbenuşurile (amestecate în prealabil cu telul), zahărul vanilat şi un praf de sare. Puneţi cratiţa pe foc mic şi amestecaţi să nu se lipească. Când compoziţia s-a îngroşat luaţi de pe foc.
Într-un castron separat bateţi untul până se face spumă şi încorporaţi apoi treptat crema. Adăugaţi esenţa de vanilie şi amestecaţi bine. Puneţi crema de vanilie peste blatul de biscuiţi şi uniformizaţi folosind o spatulă.
Prepararea glazurii de ciocolată: rupeţi ciocolata în bucăţele mici şi amestecaţi cu frişca lichida. Apoi, puneţi la topit la bain marie până se înmoaie de tot.
Lăsaţi crema obţinută la răcit şi apoi întindeţi peste crema de vanilie. Tava se dă la rece circa 3-4 ore să se întărească bine, apoi se poate tăia şi servi.
Cei de la "Delicatese" au explicat rețeta pas cu pas:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de joi, 25 aprilie, 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"
- Școala românească nu mai pune accentul pe valorile etice. Profesor universitar: Doar prin educație morală construim o țară educată
- Cum fac criminaliștii percheziția informatică. „Nu întotdeauna este prezent și suspectul”
- Chirieac, după Ciolacu a reamintit că nu a pierdut alegeri de când conduce PSD: Singurele care contează sunt prezidențialele