Ingrediente blat:
- biscuiţi 800 g
- fulgi de cocos 5 linguri
- Nutella/Finetti 7 linguri
- unt 100 g
- frişcă lichida 150 g
Ingrediente cremă de vanilie:
- lapte 1,2 l
- zahăr 240 g
- gălbenuşuri 3 buc
- amidon (de porumb) 130 g
- unt 120 g
- esenţă de vanilie 1 linguriță
- zahăr vanilat 3 plicuri
- sare
Ingrediente glazură:
500 g ciocolată Nestle pentru gatit-
- frişcă lichida 300 ml
Cum se prepară
Biscuiţii trebuie mărunţiţi în robotul de bucătărie sau manual. Amestecaţi apoi într-un castron biscuiţii cu fulgii de cocos, scrie delicatese.net. Într-un castron separat amestecaţi crema de cicolată cu frişca lichidă şi untul.
Turnaţi compoziţia peste biscuiţi şi amestecaţi bine. Într-o tavă de aprox 24 de cm puneţi hârtie de copt şi turnaţi amestecul de biscuiţi. Întindeţi uniform folosind o lingură. Într-o cratiţă puneţi laptele rece, zahărul, amidonul, gălbenuşurile (amestecate în prealabil cu telul), zahărul vanilat şi un praf de sare. Puneţi cratiţa pe foc mic şi amestecaţi să nu se lipească. Când compoziţia s-a îngroşat luaţi de pe foc.
Într-un castron separat bateţi untul până se face spumă şi încorporaţi apoi treptat crema. Adăugaţi esenţa de vanilie şi amestecaţi bine. Puneţi crema de vanilie peste blatul de biscuiţi şi uniformizaţi folosind o spatulă.
Prepararea glazurii de ciocolată: rupeţi ciocolata în bucăţele mici şi amestecaţi cu frişca lichida. Apoi, puneţi la topit la bain marie până se înmoaie de tot.
Lăsaţi crema obţinută la răcit şi apoi întindeţi peste crema de vanilie. Tava se dă la rece circa 3-4 ore să se întărească bine, apoi se poate tăia şi servi.
Cei de la "Delicatese" au explicat rețeta pas cu pas:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cei mai periculoși șoferi. Titi Aur: Dacă le zici ceva, mănânci bătaie fizic / video
- Ramona Păuleanu, soția avocatului Adrian Cuculis, este însărcinată din nou
- A murit Daniel Barbu. Ministrul fusese atacat fizic pe vremea lui Băsescu / update
- Mircea Coșea despre impozitarea progresivă: ”în luna ianuarie au intrat în faliment peste 3000 de companii”
- Ce să faci dacă poți economisi pe lună 100 de lei. ”Dacă atât poți tu să economisești, este o sumă foarte mare”
- BANCUL ZILEI: Vizită la ospiciu
- Declinul calității în educație. Prof. univ. dr. Emil Păun: Ce nu spune evaluarea PISA și de ce au fost rezultate slabe la simulări / video
- Elevii vor să desființeze „bacul”. Prof. Emil Păun, reacție: Copiii spun lucruri trăsnite
- Un apartament de 100 mp, pe plajă, în Sicilia, costă cât o garsonieră în București. Încă o dovadă că prețurile din România au luat-o razna
- Diferența dintre fezandare și marinare. Nutriționistul Mihaela Bilic: Am greșit!