Ingrediente
Blat:
- ouă 5 buc
- făină 200 g
- zahăr 150 g
- coca cola 100 ml
- cacao 3 linguri
- praf de copt 1 plic
Crema albă:
- ciocolată albă 180 g
- unt 180 g
- frişcă lichidă 200 ml
- nucă de cocos 50 g
Vezi și: Cum se păstrează corect ceapa. Așa nu se va mai strica
Crema neagră:
- budincă de cacao 1 plic 50 g
- zahăr 3 linguriţe
- coca cola 400 ml
Cum se prepară
Într-un castron punem ouăle şi zahărul şi le batem cu mixerul până se albesc. Amestecăm făin acu cacaua şi praful de copt şi le punem peste ouă. Adăugăm şi coca cola şi amestecăm totul cu o spatulă. Într-o tavă de cuptor punem hârtie de copt şi turnăm compoziţia. Băgaţi tava la cuptor pentru 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, potrivit delicatese.net.
Într-un castron punem ciocolata albă tăiată cuburi. Turnăm peste ea frişca lichidă fierbinte. Lăsăm 2-3 minute să se înmoaie ciocolata. Amestecăm apoi până se omogenizează. Lăsăm să se răcească complet la frigider. Scoatem din frigider şi amestecăm cu mixerul până se întărește. Adăugăm untul treptat.
Vezi și: Castraveți în oțet "ca la Lipova". Rețeta care nu trebuie să-ți lipsească
După ce untul s-a încorporat adăugăm nuca de cocos şi amestecăm până se omogenizează crema. Scoatem blatul de la cuptor şi-l răsturnăm pe un fund. Scoatem foaia de copt şi lăsăm blatul să se răcorească. Întindem peste blat crema albă şi lăsăm la rece.
Pentru crema neagră, punem coca cola la fiert. Când a început să fiarbă, adăugăm budinca pe care am amestecat-o în prealabil cu 3 linguriţe de zahăr şi 4 linguri de cola până devine o pastă. Amestecăm continuu până se întărește puţin. Când este gata, o lăsăm să se răcească complet şi apoi o întindem uniform peste stratul de cremă albă.
Cei de la "Delicatese" au explicat rețeta pas cu pas:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă