Prăjitura București. Rețeta vremurilor de altădată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: captura video YouTube Bucatareste cu Rodica
Sursa foto: captura video YouTube Bucatareste cu Rodica
Iubești dulciurile de casă, dar parcă te-ai plictisit de toate rețetele pe care le-ai preparat până acum? Îți propunem "Prăjitura București", o variantă reinterpretată.

Ingrediente

- 5 ouă
- 4 linguri nucă măcinată
- 400 g zahăr
- praf de copt
- 3 linguri cacao
- 170 g făină
- 250 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 100 ml lapte
- 1-2 linguri ness

Cum se prepară

Blatul:

Se bat 4 albușuri cu 4 linguri apă. Când s-au spumat, se adaugă 100 g zahăr. Separat, se bat 4 gălbenușuri cu 150 g zahăr și 4 linguri apă caldă, adăugate pe rând, din 5 în 5 minute, scrie gustos.ro. Se amestecă ușor cu albușurile, adăugând 4 linguri de nucă măcinată, praf de copt, o lingură cacao și 150 g făină. Se coace într-o tavă întinsă, tapetată.

Crema:

Se freacă 200 g unt cu 200 g zahăr pudră până devine ca o alifie. Separat, se fierb la foc mic, mestecând continuu, un ou întreg cu o lingură rasă de făină și 100 ml lapte, până se îngroașă. Când s-a răcit crema fiartă, se amestecă bine cu untul, la care se adaugă 1-2 linguri de ness. Cu această cremă se umple blatul, care a fost tăiat în două, astfel încât să rămână și pentru a unge pe deasupra.

Glazura:

Se amestecă 150 g zahăr cu 3 linguri apă, 2 linguri cacao și 50 g unt (sau margarină). Se toarnă călduță peste prăjitură.

*Varianta originală are un strat de cremă de fistic și unul de ciocolată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel