Prăjitura Alexandru, cel mai FIN desert de casă. Surprinde-ți sărbătoriții cu această REȚETĂ
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Acest desert se potrivește perfect zilei de 30 august, când este sărbătorit Sfântul Alexandru. 

Ingrediente

8 ouă
200 g margarină
200 g zahăr+8 linguri
175 g făină
1 lingură cu vârf de cacao
300 g nuci

Ingrediente set 2:

200 g margarină
o cană de zahăr pudră
200 g nuci
1 lingură cacao

Mod de preparare

Albuşurile se amestecă cu untul, apoi cu margarina, făina, cacao şi nucile, scrie prajituria.ro. Se bagă la cuptorul încins dinainte. Când suportă mâna, deasupra, se adaugă gălbenuşurile frecate cu zahărul (ca o cremă), apoi se termină de copt.

A doua zi se pune deasupra crema formată din ingredientele de la setul 2 (200 g margarină, o cană zahăr pudră, 1 lingură cacao şi 200 g nuci).

La alegere, din cele 200 g nuci, se pot pune 150 g în cremă şi 50 g deasupra pentru un aspect plăcut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel