Prăjitura "Albă ca Zăpada", preferata copiilor de Sărbători. Ingredientul secret care o face delicioasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Prăjitura Albă ca Zăpada nu poate lipsi de pe masă în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Există un ingredient pe care ar trebui să îl adaugi în compoziția prăjiturii. O va face delicioasă! Iată cum se prepară. 

Prăjitura Albă ca Zăpada, rețeta

Ingrediente pentru foi: 10 linguri de lapte, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de ulei, 1 lingurită amoniac stins in otet, 2 ouă, un praf de sare, făină cât cuprinde.

Ingrediente pentru cremă: 1 litru lapte, 8 linguri de făină, 6 linguri de zahăr, zeama și coaja de la o lămâie, o esență de vanilie sau rom, 200 g unt.

Cum se prepară aluatul

Zahărul se dizolvă în lapte, se adaugă în compoziție, pe rând, ouăle, sarea, uleiul, amoniacul și se mixează bine toate ingredientele. Se presară făina în ploaie și se frământă cu mâna până se obține un aluat suficient de tare, încât să se poată întinde din el circa 3-4 foi (depinde de mărimea tăvii folosite), potrivit gustoase.net. Foile se coc pe dosul tăvii, presărate cu făină, circa 15 minute fiecare.

*Dacă vrei să îți iasă o prăjitură delicioasă, pune în compoziţia foilor un vârf de cuţit de amoniac stins cu zeamă de lămâie. În acest fel vor fi crocante şi se vor pătrunde bine cu cremă, după întindere.

Vezi și: De ce să pui oțet în aluatul de cozonac. Trucul gospodinelor cu experiență. Rezultate fantastice

Cum se prepară crema

Făina se amestecă cu 10 linguri de lapte rece și zahărul. Se pune la fiert laptele rămas împreună cu coaja de lămâie. Când laptele dă în fiert, se adaugă toată compoziția de lapte rece cu făina, amestecând continuu, până ce începe din nou să fiarbă.

Se lasă să fiarbă până cand compoziția se îngroașă și se dezlipește ușor de pe vas, apoi se lasă la racit. Când crema este caldă, se adaugă untul tăiat cubulețe, se adaugă zeama de lămâie, esența de vanilie și se mixează 2-3 minute, până se omogenizează bine toate ingredientele și obținem o cremă fină.

Vezi și: Cei mai buni CÂRNAȚI de PORC pentru masa de Crăciun. Cum se prepară

SUPĂ RUSEASCĂ de ciuperci. REȚETA senzațională de POST. Trebuie să o încerci!

Asamblarea prăjiturii

Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada". Ingredientul care o face delicioasă. Se pune o foaie în tavă și se repartizează uniform cu o spatulă crema, apoi iar o foaie și tot asa, până se termină toate foile și crema. Se lasă prajitura la rece, în frigider până a doua zi, când poate fi tăiată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel