Praful saharian a ajuns deasupra României. Vor fi afectate și zonele cu ploi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Nor de praf din Sahara, deasupra României. Sursa: Pixabay
Nor de praf din Sahara, deasupra României. Sursa: Pixabay
Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că norul de praf saharian care afectează sud-estul Europei a ajuns deasupra țării noastre. 

Încălzirea accentuată a vremii, constatată începând din 30 aprilie, după o perioadă mai lungă cu temperaturi scăzute pentru această perioadă a anului, este consecința pătrunderii unei mase de aer cald din nordul Africii.

ANM a avertizat încă de la începutul săptămânii că se vor înregistra depuneri de praf saharian, în special în partea de sud a țării.

Circulația aerului, preponderent din sector sudvestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, a anunțat, astăzi, Administrația Națională de Meteorologie.

Fenomenul, care interesează întreaga regiune, va afecta țara noastră până în data de 3 mai.

Concentrațiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României sunt, însă, mult mai reduse, în comparație cu cele din zona Peninsulei Italice și sudul Peninsulei Balcanice.

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, la început în regiunile vestice și sudice, apoi și în restul țării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel