PRAF SAHARIAN. Alina Șerban (ANM), explicații
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Revine praful saharian în România.

PRAF SAHARIAN. Alina Șerban, meteorolog ANM, în cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3, a făcut următoarele declarații: "În ultimele zile, deasupra Europei sudice, centrale și de sud-est a evoluat o formațiune de presiune coborâtă ce a favorizat avansul dinspre nordul Africii. În aceste zone, s-au semnalat deja precipitații pe arii extinse. Concentrația particulelor de praf este în scădere. Deasupra României particulele de praf saharian au o concentrație redusă. În condițiile în care, în următoarele 48 de ore, local și temporar va ploua, va fi favorizată antrenarea acestora spre sol. De multe ori, se întâmplă ca masele de aer ce conțin particule de praf saharian să fie transportate către partea de sud-est a Europei și implicit către zona țării noastre".

PRAF SAHARIAN. Amintim că, în luna martie, ninsorile, viscolul şi gerul au fost însoţite de un fenomen mai rar, mai exact praf saharian. Oamenii au reacţionat în mediul online, după ce au observat că zăpada a căpătat o nuanță portocalie cu tentă spre cărămiziu.

[citeste si]

PRAF SAHARIAN. Deşi şansele ca acest fenomen să apară şi în România nu erau foarte mari, iată că locuitorii din mai multe orașe au putut observa, pe 23 martie, fenomenul. Aceștia au publicat imagini pe internet, comentând fenomenul cu alți internauți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel