Urmărește emisiunea live
Prăbușiri Boeing 737 MAX. Softul, subcontractat unor firme din India, plătite mizerabil
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Boeing
Boeing
Apar noi informații privind prăbușirea avioanelor Boeing 737 MAX.

Rămâne un mister în criza Boeing 737 Max cum o companie ca Boeing, cunoscută pentru designul meticulos, a făcut aparent greșeli de software care au dus la adevărate dezastre în aer. 

Cei de la Bloomberg scriu că acest lucru a fost posibil și din cauza deciziei companiei de a contracta angajați mai ieftini pentru a economisi.

Toate datele indică faptul că principala cauză a prăbușirilor avioanelor Boeing 737 Max este o problemă de soft care înclină brusc avionul.

Sursa citată precizează că cei de la Boeing s-au bazat pe dezvoltarea și testararea softului avionului pe angajați plătiți cu doar 9 dolari pe oră, majoritatea proveniți din state care nu au o experiență mare în domeniul aerospațial, ca de exemplu India.

Începând din martie 2019 toate avioanele Boeing 737 Max sunt consemnate la sol după ce două astfel de aeronave s-au prăbușit în doar câteva luni.

În octombrie 2018 un Boeing 737 Max s-a prăbușit la doar 13 minute de la decolarea de pe aeroportul din Jakarta, Indonezia. După doar cinci luni, un alt Boeing 737 Max ce aparținea Ethiopian Airlines s-a prăbușit la scurt timp de la decolare în condiții similare. Din păcate nu au existat supraviețuitori, 346 de persoane și-au pierdut viața în urma celor două prăbușiri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel