Prăbușire pe piața criptomonedelor! Mircea Badea și Val Vâlcu, replici: Lăsați fiecare generație cu friptura ei / În principiu, el are dreptate
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Mircea Badea
Mircea Badea
Panică pe piața criptomonedelor! Bitcoin s-a prăbușit la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul anului 2020.

„Părinții s-au fript la Caritas. Lăsați fiecare generație cu friptura ei”, a zis jurnalistul Val Vâlcu privind acest subiect. 

În emisiunea „Politica zilei cu Ioana Constantin", de la B1 TV,  jurnalistul Val Vâlcu a comparat fenomenul necontralot de pe piața criptomonedelor cu celebrul Caritas al anilor '90: „Generația părinților s-a fript la Caritas. Lăsați fiecare generație cu friptura ei. Acești tineri care investesc timp și bani în piața asta a criptomonedelor nu au, aici, în țară, facilități să investească la bursă, pentru că totul e un joc pe bursă. De ce nu simplificăm regulile și nu lăsăm să intre și retailerii? Ideea e să facem mai ușor accesul la Bursă în România. Să mai scăpăm de birocrație”.

Mircea Badea a comentat acest subiect

„Val Vâlcu a zis că „Părinții s-au fript la Caritas. Lăsați fiecare generație cu friptura ei”. Absolut. Mulți fac comparația între cripto - eu nu le spun monede, pentru că nu sunt - și Caritas, dar eu nu o fac. În mare măsură, ea funcționează, dar n-aș pune egal între cripto și Caritas. Și cei care au băgat bani în bursă se frig acum, nu doar cei care au băgat bani în cripto. Cripto n-are nicio noimă economică, bursa are o noimă.

Dar și bursa cade în timp ce noi vorbim. Deci da, este bine că mulți își vor lua țeapă pentru că țeapa este bună la om. Țeapa te aduce cu picioarele pe pământ, te scoate din Metavers și te bagă în buda din fundul curții care este mult mai reală și mai relevantă decât Metaversul. Nici Metaversul nu este rău, dar în doze mici, de divertisment, altfel te sonezi.

Ce s-a întâmplat, în ultimii doi ani, este sonare curată și este cauzată de Guvernele mondiale care au zis: „stați acasă, cetățeni, noi vă dăm foarte mulți bani pe care îi tipărim, cu care cetățenii nu aveau ce face în mare măsură și i-au băgat în din astea. Și așa s-au creat bule mari. Faptul că prima dată cade cripto este corect pentru că este, de departe, cea mai volatilă piață. Apoi vor cădea, pe rând, și altele”, a spus Mircea Badea la Antena 3.

„Singura întrebuința a lui cripto este că-l vinzi, următorului cumpărător, pe un preț mai mare, deci o valoare speculativă. N-are nicio valoare utilitară, zero”, a mai zis Mircea Badea.

„Fără să fac acum, până la capăt, comparația cu Caritas, în principiu Val Vâlcu are dreptate. E bine. Țeapa la om este bună. Fără țeapă începi să crezi că ești Dumnezeu”, a mai zis realizatorul TV.

VEZI ȘI: Bitcoin s-a prăbușit la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul anului 2020, datorită temerilor legate de accelerarea inflației în SUA, spune Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor.

”Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor:

Bitcoin s-a prăbușit la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul anului 2020, datorită temerilor legate de accelerarea inflației în SUA.

Deși în trecut criptoactivele nu au evoluat în pas cu activele tradiționale, cum ar fi acțiunile, în ultima vreme legătura dintre cele două a devenit tot mai strânsă. Acum a apărut cel mai clar semnal de până acum că activele cripto, precum Bitcoin și Ethereum, se mișcă în paralel cu acțiunile, deoarece îngrijorările legate de inflație au făcut ca atât acțiunile cat și criptoactivele să se prăbușească.

Motivele sunt variate, dar în mare parte se datorează deținătorilor instituționali care își calibrează activele de risc în moduri similare, fie că este vorba de acțiuni tehnologice sau de Bitcoin. Inflația lunară din SUA a scăzut în aprilie de la 8,5% la 8,3%, sugerând că majorările de prețuri si-au atins un "vârf" - dar noile maxime de 8,6% înregistrate vinerea trecută au zguduit piețele de acțiuni și cripto deopotrivă.

Bitcoin a început săptămâna în forță, urcând peste nivelul de 31.000 de dolari, dar s-a tranzacționat mai ales în jurul valorii de 30.000 de dolari în cursul săptămânii. Dar în weekend a scăzut sub 25.000 de dolari pe platforma eToro, din cauza temerilor legate de inflație, ajungând marți la 22.300 dolari.

Ethereum s-a tranzacționat, de asemenea, până la aproximativ 1.900 de dolari, înainte de a oscila în jurul valorii de 1.800 de dolari în cursul săptămânii. În weekend, însă, prețul a scăzut semnificativ și se tranzacționează acum în jurul valorii de 1.200 de dolari.

The Merge pe drumul cel bun, în timp ce dezvoltatorii anunță o „bombă de dificultate”

Viitoarea "fuziune" a lanțului de blocuri Ethereum este pe drumul cel bun, deoarece a finalizat testul rețelei Ropsten. Vineri, dezvoltatorii implicați în tranziția blockchain-ului au anunțat că vor implementa o „bombă de dificultate" pe vechea rețea proof-of-work pentru a încuraja adoptarea noului sistem.

The Merge va muta, în esență, blockchain-ul Ethereum de la un model proof-of-work (PoW) la un model proof-of-stake (PoS). Acest lucru va încuraja deținătorii de cripto să participe la rețea și urmărește să facă tranziția de la PoW, deoarece este un proces foarte consumator de energie.

În timp ce minerii vor putea în continuare să opereze PoW, „bomba de dificultate” va fi introdusă după lansare pentru a face procesul de minerit mult mai dificil, pentru a-i descuraja să facă acest lucru. Implicația pentru acest lucru este că în viitor vor fi emise mult mai puține jetoane de ether și se sugerează că, în timp, acesta va deveni un accesoriu cripto deflaționist datorită modelului PoS - în care, în esență, deținătorii sunt încurajați să se comporte ca niște economiști.

Cu toate acestea, au existat rezerve exprimate de dezvoltatori, unii sugerând că „bomba de dificultate” ar putea încetini procesul pentru The Merge. Fondatorul Vitalik Buterin a prezis că aceasta va avea loc în august sau cel târziu în octombrie.

Mastercard va lansa plățile NFT

Firma globală de rețele de plăți Mastercard este pregătită să lanseze suportul direct pentru platformele NFT și Web3 pe cardurile sale. Firma afirmă că depune eforturi pentru a permite clienților să acceseze piața și să reducă barierele în calea produselor cu ajutorul soluțiilor sale de plată.

Având în vedere că spațiul NFT și Web3 se dezvoltă rapid, adăugarea unui element de infrastructură important precum Mastercard nu poate fi subestimată. Accesul este poate una dintre problemele cheie atunci când vine vorba de tehnologii financiare emergente, cum ar fi NFT, iar eliminarea barierelor la intrare este un avantaj pentru acest spațiu.

Un sector bogat și diversificat a apărut pe piața emergentă a NFT și, în ciuda slăbiciunii prețurilor din ultimele luni, proiectele, ideile și inovațiile sunt încă în dezvoltare. Atunci când mari jucători financiari instituționali, precum Mastercard, intră în această sferă, este un moment important. Mastercard are deja opțiuni atunci când vine vorba de alte criptoactive, dar NFT și Web3 sunt încă incipiente în această privință.

Firma colaborează cu câțiva jucători notabili, inclusiv cu The Sandbox, care este disponibil pe platforma eToro sub tokenul SAND, pentru a permite clienților să folosească cardurile Mastercard pe o varietate de platforme pentru a plăti pentru bunuri digitale. Mastercard spune că firmele sale partenere au generat vânzări de aproximativ 25 de miliarde de dolari în 2021.”, potrivit unui comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel