PPMT, proteste în Transilvania împotriva regionalizării
Autor: Covrig Roxana | Publicat pe: 04 iul 2013, 10:02
WhatsApp
toro tibor
toro tibor

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Toro T. Tibor a anunțat proteste împotriva proiectului de regionalizare în peste o sută de localități Transilvania. El a anunțat și data și ora protestelor- în 20 iulie, la ora 20:00. Toro T. Tibor a mai spus că manifestările vor fi o "presiune" asupra Guvernului care are "planuri mărețe".  

Toro a susținut că planurile de regionalizare nu conțin o soluție convenabilă pentru comunitatea maghiară. A atenționat Guvernul că nu acceptă soluții care nu sunt agreate și discutate în cadrul comunității maghiare.

Două regiuni cu statut special

"În mod concret, există două regiuni care, după părerea noastră, ar trebui să fie în primul rând regiuni administrativ-teritoriale de-sine-stătătoare şi cu statut special. Una din aceste regiuni este, bineînţeles, Ţinutul Secuiesc, a doua este zona de Vest a ţării, numită de noi Partium, unde credem că ar fi corespunzător şi benefic, pentru pacea interetnică şi pentru normalizarea relaţiilor româno-maghiare, o regiune bilingvă cu statut special", a precizat Toro T.Tibor, potrivit Mediafax. A adăugat că "un principal posibil partener" ar putea fi şi UDMR. Toro i-a trimis o scrisoare prin care i-a atras atenția- "nu putem reuşi decât împreună în a împiedica aceste planuri care sunt foarte periculoase din punctul de vedere al comunităţii maghiare".

Pe lângă PPMT și posibila implicare a UDMR, la seria de manifestări se mai alătură și Consiliul Tineretului Maghiar din România, Tinerii Maghiari din Ardeal şi Asociaţia de Tineret a PPMT, "Minta", CNS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?