PPE forțează cazul votului din Diaspora la Bruxelles. Eurodeputat S&D: Încercare populistă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Grupul Partidului Popular European (PPE) încearcă să includă pe agenda plenului Parlamentului European o dezbatere cu privire la organizarea defectuoasă a alegerilor prezidențiale din România, dar nu se bucură de susținerea celorlalte familii europene.

Președintele grupului PPE, Manfred Weber, s-a plâns pe o rețea socială că dezbaterea referitoare la alegerile din România este blocată.

"Fraudă la vot în România: alte grupuri din Parlamentul European blochează dezbaterea în plen. Cetățenii români vor răspunsuri. Verzii și ALDE, împotrivă", a scris liderul PPE pe Twitter.

Popularii europeni au fost foarte vocali în campania alegerilor prezidențiale din România. Președintele PPE, Joseph Daul, a aterizat la București între cele două tururi ale scrutinului prezidențial în semn de susținere pentru Klaus Iohannis, candidatul PNL. Francezul l-a criticat dur pe premierul Victor Ponta, care i-a răspuns în aceeași manieră.

Eurodeputatul PSD Cătălin Ivan a declarat pentru DC News că PPE "încearcă în mod populist o astfel de dezbatere, dar noi nu suntem de acord pentru că nu are rost. Nu are sens, deoarece nu există un blocaj. Știm cu toții ce s-a întâmplat, ne-a luat pe toți prin surprindere. Vom schimba codul electoral și legea care nu permite suplimentarea secțiilor de votare".

Un lider ALDE ne-a precizat că nu are cunoștință de inițierea unei astfel de dezbateri, care ar trebui anterior aprobată în Conferința Președinților din PE. Liberalul a arătat că ALDE "nu se va opune" unui atare demers.

Cristian Preda, europarlamentar PMP, a scris pe pagina sa de Facebook că "#‎PPE‬ a cerut ca Parlamentul European să dezbată săptămâna viitoare la Strasbourg blocarea de către guvernul ‪#‎Ponta‬ a votului românilor cu domiciliul în străinătate, dar socialiștii s-au opus, așa că dezbaterea nu va avea loc".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel