Poziţie comună franco-germană pentru salvarea Greciei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
sarkozy merkel
sarkozy merkel

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel au reuşit - în noaptea de miercuri spre joi, după mai multe ore de discuţii - să ajungă la o poziţie comună asupra modalităţilor de salvare a Greciei, a indicat o sursă din delegaţia franceză pentru AFP.

Această poziţie - care nu a fost detaliată - va fi "supusă atenţiei în cursul nopţii preşedintelui Consiliului Europei, Herman van Rompuy", potrivit aceleiaşi surse, ea urmând să servească drept bază discuţiilor summit-ului conducătorilor zonei euro joi, la Bruxelles, informează Agerpres.

Nici Preşedinţia franceză, nici Cancelaria germană nu şi-au anunţat vreo intenţie de a emite un comunicat cu privire la acordul stabilit.

Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel s-au întâlnit miercuri, la Berlin, lor alăturându-li-se în cursul serii preşedintele Băncii Centrale Europene /BCE/, Jean-Claude Trichet. Obiectul discuţiilor era elaborarea unei poziţii franco-germane comune cu privire la salvarea Greciei şi la soluţionarea crizei datoriei care afectează zona euro.

Modalităţile de participare a creditorilor privaţi ai Greciei la un nou plan de ajutor era subiectul cel mai disputat între Paris şi BCE, pe de o parte, şi Berlin, de cealaltă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel