Data publicării:
Pozele în străinătate, mai importante decât experiența în sine. Situație hilară la Turnurile Gemene din SUA, în anii '90: "Băieți deștepți americanii"
Aparențele unei vizite peste granițe pot valora pentru unele persoane mai mult decât experiența în sine.
Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit la emisiunea Nod în papură de la DC News TV despre două situații amuzante legate de pozele în străinătate.
Japonezul care a „vizitat” în 10 secunde un muzeu din Viena
„Cu ani în urmă am intrat într-un muzeu, la Viena. Nu contează cu cine eram, dar eu am rămas la intrare, liniștit, pe o băncuță, că-s om bătrân și n-aveam chef să merg pe scări pe acolo. A venit un japonez, a încerca să vorbească cu gardianul să-i facă o poză cu panoul pe care scria numele muzeului. I-a făcut gardianul poză, i-a luat aparatul și a plecat. A bifat un alt muzeu. Făcea 25 de muzee pe zi, că de aia a venit în Europa!”, a povestit Alfred Bulai.
Poza de la parter care te costa mai mult decât panorama
„În 1998 am fost în SUA și încă erau Turnurile Gemene. Se aflau în traseul turistic. Acolo, ca să urci la ultimul etaj pentru panoramă, dădeai 20-30 de dolari. Era o grămadă de bani doar pentru a merge cu liftul.
Dar, la parter, era un fel de desen, nici măcar o fotografie, în care puteai să bagi capul. Apăreai în poză ca și cum ai fi sus, dar costa 50 de dolari. În condițiile în care puteai să urci și să-ți faci acolo poze, 36 sau câte erau pe film. Dar la panoul cu desen era coadă. Băieți deștepți americanii”, a explicat și Val Vâlcu.
VIDEO
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News