Data publicării:

Povestea unui cadru universitar care a trecut prin Covid-19. „Nu ești niciodată 100% protejat”

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp

Un cadru universitar al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și-a povestit, pe Facebook, experiența bolii Covid-19, după ce ea și cei trei membri ai familiei s-au infectat cu coronavirus.

Am trecut cu bine peste marea încercare de a fi toți patru diagnosticați cu virusul vieții. Până revin cu detalii și explicații pe larg, las mai jos câteva concluzii:

Oricât te-ai feri, nu ești niciodată 100% protejat. Noi am respectat toate regulile și recomandările, ne-am văzut doar cu familia restrânsă și două familii de prieteni, copiii au avut un număr extrem, extrem de limitat de prieteni cu care s-au văzut și totuși... toți patru am luat COVID. Dacă sunteți ca noi, să știți că limitarea interacțiunilor cu multe persoane nu vă protejează. E suficient ca acel prieten cu care vă vedeți să fie purtător asimptomatic și, credeți-ne, nici n-o să aveți habar de unde ați luat virusul”, a scris Anamaria Nicola, pe pagina de Facebook.

Nesiguranța și impredictibilitatea aduc daune morale mari, în timpul bolii

 

Cel mai greu ne-a fost psihic în perioada asta. Dacă faci (ca noi) formă medie-ușoară a virusului, simptomele nu sunt ucigătoare. Dar teama permanentă de agravare, nesiguranța, impredictibilitatea, astea te pot doborî psihic. O să vă mai tot povestesc despre temerile noastre ca să fiți pregătiți. Să știți la ce să vă așteptați. Să știți că nu sunteți singurii care simt asta. Pentru că pe noi toți patru asta ne-a afectat cel mai mult. De-aia nici nu poți spune nimic cât ești încă bolnav. Pentru că nici nu știi ce să spui. Ți-e groaznic de teamă să spui «nu mă simt foarte rău», doar gândindu-te că în următoarea oră este posibil să te simți mult, mult mai rău”, a continuat lectorul universitar.

Planurile devin inutile în pandemie

 

La final, aș spune doar că cea mai importantă lecție pe care am învățat-o în perioada asta este că nu-ți mai poți face planuri pentru nimic. Până acum, imprevizibilitatea mi se părea cel mai rău lucru din lume (sunt obsedată de control, deci vă dați seama cum e să nu mai deții controlul pe nimic din propria viață). Am învățat însă că nici asta nu ne omoară. Că putem pierde vacanțe, bilete, bani, planuri și că, la final, toate astea nu contează deloc dacă suntem toți patru acasă și suntem bine”, a conchis Nicola.

Postarea integrală:

 

Zilele astea o să vă tot spun lucruri. Pentru că în final putem vorbi despre ultimele trei săptămâni. Pentru că am...

Publicată de Anamaria Nicola pe Sâmbătă, 15 august 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel