Povestea modelului de 75 de ani, care a defilat la Iași, pe catwalk-ul Romanian Fashion Week
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Model la 75 ani
Model la 75 ani
În rândurile de mai jos aflați povestea Ioanei Constantinescu, modelul de 75 de ani care a defilat pe catwalk-ul de la Romanian Fashion Week, din Iași. A prezentat o vestimentație a designerului Lucian Broscățean.

Un model în vârstă de 75 de ani a defilat, duminică seară, pe spectaculosul catwalk din Grădinile Palas, din Iași, în ultima zi a Romanian Fashion Week. Festivalul de modă a fost organizat, în acest weekend, în cadrul Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, organizat la Iași în perioada 20 – 30 mai 2022.

Ioana Constantinescu, îmbrăcată complet în alb, o vestimentație creată de designerul Lucian Broscățean, a intrat cu grație pe scenă, cu încrederea unui model profesionist, spre admirația celor câteva mii de oameni care au venit să urmărească spectacolului Romanian Fashion Week.

Doar că, în realitate, Ioana Constantinescu nu are experiență de model, iar duminică, 29 mai, a fost pentru prima dată în viața ei când a defilat pe un catwalk.

„A fost un eveniment special în viața mea. Designerul Lucian Broscățean a zis că vrea să se adreseze acestui segment de vârstă, 40-70 de ani. Eu am 75 de ani. Am o prietenă care lucrează în lumea modei și așa am luat contact cu Lucian. Când m-a văzut, a zis: «Superb, gata!». Așa a început totul. Marți, am bătut palma, duminică dimineață, în ziua spectacolului, am făcut o mică repetiție și asta a fost”, a povestit Ioana Constantinescu prima sa experiență de model, la 75 de ani.



„Fetele tinere mi-au spus că sunt splendidă”



A avut emoții, „nu atât pentru că mi-a fost frică să nu cad, dar pentru că nu mai am reflexele tinereții. Nu am mai fost niciodată pe podium. Eu am lucrat în proiectare în industria chimică și, după 1990, m-am reprofilat și am lucrat într-o tipografie, unde mi-a plăcut la nebunie, la departamentul montaj. Apoi, am ieșit la pensie și acum sunt bonă”, a mai povestit Ioana Constantinescu.

Doamna Constantinescu a venit la cortul manechinelor cu un chec făcut după o rețetă specială, care i-a impresionat pe toți cei implicați în show-ul Romanian Fashion Week, eveniment ajuns la cea de a XIV-a sa ediție.

„Fetele tinere m-au îmbrățișat cu multă dragoste, fiecare mi-a spus că sunt splendidă, că sunt minunată, fiecare a simțit nevoia de a mă aprecia. Le-am adus chec, un chec special pe care îl fac eu din albuș. Îi mulțumesc lui Lucian Broscățean pentru această experiență, este un tip deosebit”, a menționat Ioana Constantinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel