Povestea lui Peanut, cea mai bătrână găină din lume. A fost descoperită într-un ou putrezit în urmă cu 21 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Peanut, Instagram
foto: Peanut, Instagram
Dacă te-ai întrebat vreodată care este cea mai bătrână găină din lume... iată, mai jos, povestea ca din filme a lui Peanut, o poveste care sigur îţi va satisface curiozitatea! Pe lângă faptul că nimeni nu-i dădea vreo şansă că va supravieţui, astăzi pasărea este bine mersi şi a ajuns să aibă tot mai multe în comun cu oamenii: stă în poala stăpânei şi se uită la TV.

„Sper ca mesajul lui Peanut să ajungă la toată lumea. Dacă ești respins de oamenii din jurul tău sau te simți inadaptat, există acolo cineva care să te ajute să ai o viață lungă și productivă”, a declarat stăpâna lui Peanut pentru The Washington Post.

Marsi, o fostă bibliotecară din Michigan, acum pensionară, a avut parte de o experiență neobișnuită în urmă cu 21 de ani când a descoperit în cuibar un ou de găină putrezit despre care, inițial, nu credea că va ecloza. Totuși, Peanut a reușit să înşele așteptările celor din jur și să obțină azi titlul de cea mai bătrână găină din lume, conform Guinness World Records.

Cum a început totul

Cu peste două decenii în urmă, femeia a găsit oul abandonat și, mai mult, în stare de putrefacție. Prima dată era convinsă că nu sunt şanse ca acesta să se dezvolte până la stadiul în care un puişor ar putea ieşi din el. Aşa că, pe moment, s-a gândit să-l arunce într-un iaz, unde putea să servească drept hrană pentru țestoase, când a auzit un sunet care venea din interiorul oului. „Am auzit un al doilea ciripit și mi-am dat seama că puiul era în viață și nu poate să spargă coaja”, a povestit femeia. După ce a decojit oul, mare i-a fost mirarea bătrânei când a văzut un pui maro, cu pete, care avea să devină cel mai bun prieten al ei. „Țineam în mână această ființă cu pene ude și nu știam ce să fac”, a declarat Marsi pentru sursa citată. 

Atunci când mama lui Peanut a refuzat să o accepte, Marsi a hotărât să aibă ea grijă de pui. L-a aşezat sub o lampă de căldură și l-a învățat să mănânce și să bea apă. Cu o grijă deosebită și multă afecțiune, puiuţul a crescut, deși greutatea sa nu a depășit niciodată un kilogram, sub media celorlalți pui din rasa lui. Văzându-l atât de mic şi neajutorat, femeia l-a botezat Peanut, care înseamnă "alună".

Peanut a obținut titlul de cea mai bătrână găină din lume de la Guinness World Records la vârsta de 20 de ani și a sărbătorit aniversarea sa de 21 de ani în luna mai a acestui an. Este, într-adevăr, un record de neegalat, având în vedere că o găină obișnuită trăiește între cinci și opt ani.

Femeia mai spune că pasărea s-a ataşat atât de mult de ea încât nu o părăseşte nicio clipă, vine după ea chiar şi când merge la baie, stă mai tot timpul în poala ei şi privesc împreună la televizor până când adorm amândouă deodată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel