Data actualizării:
Data publicării:

Povestea lui Filip, un băiețel de 13 ani salvat la Sanador: Mă simt foarte bine. Pot să înot, să fac dansuri tradiționale, să stau cu prietenii mai mult. Mulțumesc medicilor!/ video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Captură video Sanador
Sursă foto: Captură video Sanador
Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital clinic multidisciplinar privat din România, şi Fundaţia Mereu Aproape au avut marţi, 20 februarie, începând cu ora 11.00, o întâlnire de suflet între copiii cu inimi salvate prin programul de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic SANADOR şi echipa de medici SANADOR.

Chirurgia cardiovasculară pediatrică este un domeniu deficitar în prezent în România, fiind nevoie, în multe cazuri, de trimiterea copiilor cu malformaţii congenitale ale cordului, în centre medicale din străinătate, pentru tratament. Pentru a oferi o şansă la viaţă micuţilor cu afecţiuni ale inimii şi vaselor mari, SANADOR a lansat în noiembrie 2022 programul de chirurgie cardiovasculară pediatrică, prin care oferă tratamente salvatoare de viață copiilor din România.

În 2023, la Spitalul Clinic SANADOR au fost realizate 4 misiuni dedicate micilor pacienţi cu probleme cardiovasculare, iar misiunea noastră continuă.

Prin fiecare acțiune întreprinsă de SANADOR, de echipele medicale multidisciplinare care ne sunt alături în acest demers, dar şi de fundațiile şi oamenii cu suflet mare, contribuim la redarea speranței unor copii pentru ca aceștia să se bucure pe deplin de viață, ca adulți sănătoşi.

4 misiuni pediatrice la Spitalul Clinic SANADOR în 2023: 38 de copii operați pe cord şi încă 70 luaţi în evidenţă.

Povestea lui Filip 

Filip, un băiețel în vârstă de 13 ani, a fost unul dintre beneficiarii programului. El a povestit că acum are hobbyuri și poate să petreacă timp cu prietenii săi, lucruri normale de care până acum nu se putea bucura. 

„Mă simt foarte bine. Pot să înot, să fac dansuri tradiționale, să stau cu prietenii mai mult. Mulțumesc medicilor!”, a spus Filip. 

Mama lui Filip a povestit cum a reușit chiar să plece singur în excursie, o premieră pentru familia lor. 

„E prima dată în viața mea când vin fără dosar, fără prea multe acte medicale și fără o poșetă în plus. Până la vârsta de 13 ani noi am sperat și am tot mers, ne-am informat și am vrut tot ce e bun pentru el. Asta a venit așa: „Săptămâna viitoare mergeți cu Filip la București la operație.” și am zis „Da? Acum? Sigur?”

Pe cât de dureros, pe atât de frumos a fost anul acesta. A fost cel mai grozav an. Filip a fost singur în excursie. Nu l-am lăsat niciodată, niciunde, până acum, cu toate că are 13 ani. S-a dus cu bagajul, fără mama, fără tata.

El înoată, el știe că poate și ce este cel mai important: în sfârșit el știe că poate. Până acum nu a putut. Mulțumim din suflet!", a spus mama lui Filip. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel