Povestea incredibilă a lui Feodor Vassiliev, tatăl a 87 copii rezultați din două căsătorii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Copiii sunt florile vieții, dar cei mai mulți dintre noi ar avea probabil un mic buchet de 2 sau 3. Cu toate acestea, istoria povestește despre un bărbat care a avut 87 de copii rezultați din două căsătorii.

Valentina Vassilyeva a fost prima soție a unui țăran pe nume Feodor Vassiliev din Shuya, Rusia. Familia a trăit în anii 1700, între 1707-1782. Se crede că Valentina a murit la vârsta de 76 de ani, lăsând în urmă 69 de copii, dintre care doar 2 au murit în copilărie.

Potrivit Guinness World Records, care a susținut că ea este ”cea mai prolifică mamă vreodată”, femeia a trecut prin 27 de travalii: 16 dintre ele au dus la gemeni, 7 în tripleți și 4 în cvadrupleți.

Feodor Vassiliev, tatăl a 87 de copii

Cazul a fost raportat la Moscova de către Mănăstirea Nikolsk, la 27 februarie 1782, care înregistrase fiecare naștere. Se observă că, până la acest moment, doar doi dintre copiii care s-au născut în perioada c. 1725–65 nu au reușit să supraviețuiască copilăriei lor.

The Gentleman's Magazine relatează: ”Într-o scrisoare originală în fața mea, datată Sankt Petersburg, 13 august 1782, OS Feodor Wassilief, în vârstă de 75 de ani, țăran, despre care se spune că este acum în viață și în sănătatea perfectă, în guvernul de la Moscova, a avut...

de la prima lui soție:

4 x 4 = 16
7 x 3 = 21
16 x 2 = 32
----------
27 nașteri 69 copii

Mai mult, se pare că Feodor a avut și o a doua soție, a cărei nume este mai puțin cunoscut. Din această a doua căsătorie, Feodor a mai avut încă 18 copii.

De a doua soție:

6 x 2 = 12
2 x 3 = 6
---------
8 nașteri 18 copii

În total, 35 de nașteri, 87 de copii, dintre care 84 erau viață și doar trei fuseseră îngropați. 

Mărturia de mai sus, oricât de uimitoare ar părea, a venit direct de la un negustor englez, din Sankt Petersburg care o făcuse către rudele sale din Anglia, și care mai adăugase că ”țăranul urma să fie prezentat împărătesei”.

Când vorbește despre recordul pentru cei mai mulți copii, în cartea Sankt Petersburg Panorama (1834),  autorul Bashutski notează că:

”În ziua de 27 februarie 1782, a venit la Moscova lista de la Mănăstirea Nikolskii care conținea informații că un țăran din districtul Shuya, Feodor Vassiliev, căsătorit de două ori, a avut 87 de copii. Prima sa soție a născut 16 perechi de gemeni, șapte seturi de tripleți și patru seturi de cvadrupleți. A doua soție a lui, în opt nașteri a dat viață la șase perechi de gemeni și două seturi de tripleți. F. Vassiliev avea 75 de ani la acea vreme, cu 82 dintre copiii săi în viață."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel