Povestea falsificatorului care i-a făcut lui Brad Pitt buletin de România: Are legitimație falsă de căpitan de vas, 25 de identități și trei soții în trei țări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Brad Pitt are buletin românesc. Ce au descoperit polițiștii / Foto: Instagram Brad Pitt
Brad Pitt are buletin românesc. Ce au descoperit polițiștii / Foto: Instagram Brad Pitt
Brad Pitt are buletin românesc. Află în articol ce au descoperit polițiștii spanioli.

Brad Pitt are buletin românesc. Pare puțin probabil, nu? Ei bine, nu este ceea ce pare. Este vorba despre un act falsificat de către un cetățean leton, considerat de autoritățile din mai multe țări drept cel mai talentat falsificator de documente din Europa. El a fost arestat săptămâna aceasta în Spania, după ce a fost dat în urmărire de autoritățile din țara sa natală, transmite Realitatea Plus. Bărbatul reușise să evadeze în vara anului trecut, când polițiștii l-au scos din arest și l-au dus la o audiere în instanță.

Polițiștii spanioli i-au găsit în casă 10.150 de euro și 86 de documente false, din care opt pe numele său. În catalogul pe care îl prezenta clienților erau documente de identitate din România, Franța sau Letonia, cu numele și fotografia actorului Brad Pitt.

Individul ar fi falsificat de-a lungul timpului cărți de identitate sau permisele de conducere din țări precum România, Franța, Letonia, Cehia, Belgia, Portugalia, Lituania sau Țările de Jos. Nu s-a oprit însă aici. Bărbatul ar mai fi falsificat și carduri de sănătate, certificate de handicap, abonamente sau chiar certificate Covid. Pentru a scăpa de polițiști el și-ar fi creat în total 25 de identități diferite pe care le folosea separat pentru închirieri de apartamente sau operațiuni de tip bancar. Avea chiar și o legitimație falsă de căpitan de vas. În plus, falsificatorul avea câte o soție în China, Germania și Letonia, iar cu cel puțin una din ele are și copii. Pe toate avea grijă să le sprijine financiar.

Brad Pitt și-a schimbat meseria. Acesta a debutat ca sculptor

Brad Pitt și-a făcut debutul ca sculptor, într-o expoziție colectivă de la Muzeul de Artă Sara Hildén din Tampere, Finlanda. Operele de artă ale actorului apar alături de cele ale muzicianului Nick Cave și ale artistului Thomas Houseago pentru expoziția „We” (Noi - trad.), care poate fi văzută până pe 15 ianuarie 2023. Printre cele nouă lucrări ale lui Pitt expuse se numără o structură în formă de casă turnată în silicon transparent și împușcată de gloanțe, precum și prima sa sculptură a sa, din 2017, „House A Go Go”: o casă în miniatură de 18 inci făcută din scoarță de copac, ținută grosolan în picioare de o bandă adezivă.

Cele mai mari piese includ o cutie de bronz de mărimea unui sicriu, care are pe suprafața sa mâini, picioare și fețe care încearcă să străpungă structura din diferite unghiuri, precum și sculptura pe perete din ipsos „Țintindu-te pe tine, m-am văzut pe mine, dar era prea târziu de această dată”, din 2020, care înfățișează o luptă între opt figuri.

Starul „Bullet Train” a început să facă artă ceramică în urma divorțului său turbulent de actrița Angelina Jolie, în 2017. Într-o declarație trimisă prin e-mail către The Art Newspaper, Pitt a spus despre turnura sa artistică: „Pentru mine este vorba despre auto reflecție... S-a născut din ceea ce eu numesc un „inventar radical al sinelui”. Și devin cu adevărat brutal de sincer cu mine și ținând cont de cei pe care poate i-am rănit și de momentele în care tocmai am greșit”. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel